Булгур – 7 рецептів приготування

Плов з м’ясом з булгуру

Плов з м’ясом з булгуру дуже популярний в Індії та Туреччини. На відміну від традиційного плову з рисом, дане блюдо виходить більш соковитим і ароматним.

Необхідні інгредієнти:

  • Крупа – 2 ст.
  • Свиняча вирізка – 400 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • М’ясний бульйон – 600 мл
  • Кухонна сіль – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 7 ст. л.
  • Кріп і петрушка – по 1 пучку.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.

Покрокова інструкція приготування:

  • Морква і цибуля очищається від лушпиння, промивається і нарізається кубиками розміром 1* 1 див.
  • Казанок з товстим дном ставиться на вогонь, коли ємність достатньо нагріється туди варто налити соняшникову олію.
  • У добре розігрітому маслі спочатку обсмажується порізану цибулю, потім моркву. Після обжарювання овочі витягуються з посуду.
  • В казан з олією, де попередньо обсмажувалися морква і цибуля, викладається попередньо порізана свинина і обсмажується до напівготовності.
  • Потім до м’яса додається обсмажений лук і морква, а також сіль і спеції. Все обсмажується 3-4 хвилини для розкриття смакових якостей спецій.
  • Викласти в казанок крупу і залити її бульйоном. При відсутності м’ясного бульйону його можна замінити звичайною водою.
  • Після закипання вогонь робиться на мінімум, щоб плов нудився. Щільно закриваємо кришку казанка.
  • Через 10 хвилин кипіння, додаємо в плов попередньо очищений часник і знову закриваємо кришкою.
  • Через 7-10 хвилин плов готовий до вживання.
  • Перед подачею притрушиваем блюдо дрібно нарзанным кропом і петрушкою.

Для приготування цієї страви можна використовувати не тільки свинину. З крупою відмінно поєднується баранина, курка і яловичина.

Дивіться також:  Страви в горщиках – 15 рецептів приготування в духовці
Прокрутка до верху