Плов з м’ясом з булгуру
Плов з м’ясом з булгуру дуже популярний в Індії та Туреччини. На відміну від традиційного плову з рисом, дане блюдо виходить більш соковитим і ароматним.
Необхідні інгредієнти:
- Крупа – 2 ст.
- Свиняча вирізка – 400 р.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- М’ясний бульйон – 600 мл
- Кухонна сіль – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 7 ст. л.
- Кріп і петрушка – по 1 пучку.
- Часник – 3 зубчики.
- Барбарис – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
Покрокова інструкція приготування:
- Морква і цибуля очищається від лушпиння, промивається і нарізається кубиками розміром 1* 1 див.
- Казанок з товстим дном ставиться на вогонь, коли ємність достатньо нагріється туди варто налити соняшникову олію.
- У добре розігрітому маслі спочатку обсмажується порізану цибулю, потім моркву. Після обжарювання овочі витягуються з посуду.
- В казан з олією, де попередньо обсмажувалися морква і цибуля, викладається попередньо порізана свинина і обсмажується до напівготовності.
- Потім до м’яса додається обсмажений лук і морква, а також сіль і спеції. Все обсмажується 3-4 хвилини для розкриття смакових якостей спецій.
- Викласти в казанок крупу і залити її бульйоном. При відсутності м’ясного бульйону його можна замінити звичайною водою.
- Після закипання вогонь робиться на мінімум, щоб плов нудився. Щільно закриваємо кришку казанка.
- Через 10 хвилин кипіння, додаємо в плов попередньо очищений часник і знову закриваємо кришкою.
- Через 7-10 хвилин плов готовий до вживання.
- Перед подачею притрушиваем блюдо дрібно нарзанным кропом і петрушкою.
Для приготування цієї страви можна використовувати не тільки свинину. З крупою відмінно поєднується баранина, курка і яловичина.