Булгур – 7 рецептів приготування

Рецепт приготування булгуру з овочами

Булгур з овочами – це відмінний варіант повсякденного обіду або вечері. Головна перевага цієї страви полягає в його корисності, ситості і швидкості приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • Крупа – 2 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Зелений горошок – 50 р.
  • Кукурудза – 50 р.
  • Вершкове і оливкове масло для смаження.
  • Сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування по кроках:

  • Всі овочі, крім горошку і кукурудзи, очищаються і нарізати квадратиками. Обсмажують на оливковій олії до напівготовності.
  • Овочі з ємності витягуються шумівкою.
  • У посуд кладуть вершкове масло, розтоплюється і висипається булгур. Обсмажувати крупу не більше 5 хвилин.
  • Потім до неї додаються раніше обсмажені овочі, суміш заливають 400 мл води і доводять до кипіння.
  • Через 10 хвилин додаємо горошок і кукурудзу, варимо ще максимум 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і залишаємо страву, щоб він настоявся.

Для приготування цього кулінарного вишуканості можна використовувати будь-які овочі. Добре з крупою поєднуються баклажани і помідори.

Для додання пікантності кашу можна при подачі посипати тертим сиром або зеленню.

Дивіться також:  Часникові булочки – 6 простих і смачних рецептів
Прокрутка до верху