Рецепт приготування булгуру з овочами
Булгур з овочами – це відмінний варіант повсякденного обіду або вечері. Головна перевага цієї страви полягає в його корисності, ситості і швидкості приготування.
Необхідні інгредієнти:
- Крупа – 2 ст.
- Морква – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Зелений горошок – 50 р.
- Кукурудза – 50 р.
- Вершкове і оливкове масло для смаження.
- Сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування по кроках:
- Всі овочі, крім горошку і кукурудзи, очищаються і нарізати квадратиками. Обсмажують на оливковій олії до напівготовності.
- Овочі з ємності витягуються шумівкою.
- У посуд кладуть вершкове масло, розтоплюється і висипається булгур. Обсмажувати крупу не більше 5 хвилин.
- Потім до неї додаються раніше обсмажені овочі, суміш заливають 400 мл води і доводять до кипіння.
- Через 10 хвилин додаємо горошок і кукурудзу, варимо ще максимум 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і залишаємо страву, щоб він настоявся.
Для приготування цього кулінарного вишуканості можна використовувати будь-які овочі. Добре з крупою поєднуються баклажани і помідори.
Для додання пікантності кашу можна при подачі посипати тертим сиром або зеленню.