Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок

З кремово-шоколадною начинкою

Шоколадна начинка по цьому рецепту закочується в тісто, багаторазово перекладаючи його.

Смак brioschi виходить дуже гармонійним, без яскравої шоколадної гірчинки.

Для крему:

  • 140 мл молока;
  • 90 г цукру;
  • два білка;
  • 180 г у/з борошна;
  • 150 г какао-порошку;
  • 60 г вершкового масла.

Шоколадний крем використовується повністю остившім.

  • Змішати всі інгредієнти, крім молока і масла.
  • Потроху влити суміш в гаряче молоко.
  • Заварений крем варити пару хвилин, зняти з вогню.
  • Додати дрібні кубики масла і розмішати, щоб воно дуже швидко розтануло.
  • Накрити плівкою «в контакт» і остудити.
  • Тісто розкачати.
  • Половину змастити шоколадною начинкою.
  • Згорнути навпіл і розкачати знову.
  • Повторювати, поки не скінчиться крем.
  • Скачати рулет, розрізати його на шматки і викласти у форму.
  • Через півгодини поставити в розігріту до 180 С духовку на 30 хвилин.
Дивіться також:  Морквяні капкейки – 6 смачних і корисних рецептів
Прокрутка до верху