Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок

Французька випічка для бургера

В особливих випадках готують булочки бріош для бургера. Ніжне вершкове післясмак випічки ідеально гармонує з вишуканими делікатесами: фуа-гра або омарами. Будь-яку іншу начинку бріош теж перетворить у святкові ласощі.

Для бургера булочка випікається звичайної круглої форми, тісто готується традиційно пишне, вершкове, але не солодке.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • шість яєць;
  • 200 г вершкового масла;
  • 50 г цукру;
  • 10 г солі;
  • 10 г сухих дріжджів.

Це спрощений рецепт. Тісто підходить в теплі, в цілому трохи більше години. У процесі випікання маківка булочок підніметься трохи менше, ніж у класичній brioschi.

  • Яйця збити з розм’якшеним маслом.
  • Вилити в суміш сухих інгредієнтів і ретельно вимісити. Навіть якщо для замісу буде використовуватися комбайн, на останньому етапі потрібно пом’яти тісто руками, щоб добитися ідеальної гладкості.
  • Накрити його і залишити на годину в теплі.
  • Знову обім’яти, розділити на однакові кульки.
  • Деко з заготовками залишити під плівкою ще на 15 – 20 хвилин.
  • Змастити верхівки жовтком і випікати при 180 º с півгодини.
Дивіться також:  Торт на 1 рік дівчинці – 6 рецептів, як приготувати і прикрасити святковий торт своїми руками
Прокрутка до верху