Французька випічка для бургера
В особливих випадках готують булочки бріош для бургера. Ніжне вершкове післясмак випічки ідеально гармонує з вишуканими делікатесами: фуа-гра або омарами. Будь-яку іншу начинку бріош теж перетворить у святкові ласощі.
Для бургера булочка випікається звичайної круглої форми, тісто готується традиційно пишне, вершкове, але не солодке.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- шість яєць;
- 200 г вершкового масла;
- 50 г цукру;
- 10 г солі;
- 10 г сухих дріжджів.
Це спрощений рецепт. Тісто підходить в теплі, в цілому трохи більше години. У процесі випікання маківка булочок підніметься трохи менше, ніж у класичній brioschi.
- Яйця збити з розм’якшеним маслом.
- Вилити в суміш сухих інгредієнтів і ретельно вимісити. Навіть якщо для замісу буде використовуватися комбайн, на останньому етапі потрібно пом’яти тісто руками, щоб добитися ідеальної гладкості.
- Накрити його і залишити на годину в теплі.
- Знову обім’яти, розділити на однакові кульки.
- Деко з заготовками залишити під плівкою ще на 15 – 20 хвилин.
- Змастити верхівки жовтком і випікати при 180 º с півгодини.