Булочка «Бріош» в мультиварці
Ніжна здоба виходить виключно вдалою, якщо її повільно випікати в мультиварці.
Для тіста:
- 600 г борошна;
- 5 яєць;
- 70 мл молока;
- 10 г сухих дріжджів;
- 180 г цукру;
- 10 г солі;
- 150 г вершкового масла.
Опару і тісто буде підходити прямо в чашу мультиварки.
- Приготувати густу опару з теплого молока, дріжджів і третини борошна.
- Протягом години витримати її в теплі.
- Викласти підійшов складу в борошно, додати сіль, цукор.
- По одному вводити яйця, а потім і масло частинами. Після кожної добавки довго і ретельно вимішувати тісто.
- Змастити чашу мультиварки маслом, викласти в неї тісто.
- Включити Підігрів на 15 хвилин.
- Протягом двох годин не відкривати кришку. Тісто легко відокремиться від стінок посуду.
- Тісто обім’яти, розділити на порційні колобки.
- Застелити чашу пергаментом і викласти на нього колобки впритул один до одного.
- На 15 хвилин включити «Підігрів», після чого ще годину тримати заготівку під кришкою.
- Останній етап – режим «Випічка» на 50 хвилин.