Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок

Булочка «Бріош» в мультиварці

Ніжна здоба виходить виключно вдалою, якщо її повільно випікати в мультиварці.

Для тіста:

  • 600 г борошна;
  • 5 яєць;
  • 70 мл молока;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 180 г цукру;
  • 10 г солі;
  • 150 г вершкового масла.

Опару і тісто буде підходити прямо в чашу мультиварки.

  • Приготувати густу опару з теплого молока, дріжджів і третини борошна.
  • Протягом години витримати її в теплі.
  • Викласти підійшов складу в борошно, додати сіль, цукор.
  • По одному вводити яйця, а потім і масло частинами. Після кожної добавки довго і ретельно вимішувати тісто.
  • Змастити чашу мультиварки маслом, викласти в неї тісто.
  • Включити Підігрів на 15 хвилин.
  • Протягом двох годин не відкривати кришку. Тісто легко відокремиться від стінок посуду.
  • Тісто обім’яти, розділити на порційні колобки.
  • Застелити чашу пергаментом і викласти на нього колобки впритул один до одного.
  • На 15 хвилин включити «Підігрів», після чого ще годину тримати заготівку під кришкою.
  • Останній етап – режим «Випічка» на 50 хвилин.
Дивіться також:  Яблучне пюре – 7 простих рецептів приготування на зиму в домашніх умовах
Прокрутка до верху