Готуємо в хлібопічці
Булочка бріош в хлібопічці випікається за спрощеним рецептом. При всіх варіаціях важливо, щоб здоба зберегла свій особливий вершковий смак.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- три яйця;
- 150 г вершкового масла;
- 180 г густої сметани;
- 150 г цукру;
- 10 г солі;
- 10 г дріжджів.
Завантажуючи інгредієнти в контейнер апарату, потрібно простежити, щоб вони були теплими, а дріжджі не змішалися з водою і сіллю до початку замісу.
- У відповідності з інструкцією по черзі викласти рідкі та сухі інгредієнти.
- Встановити режим «Здобна випічка», вага «750 г», корочка «Середня». Розумна машина все зробить сама. Випічку діставати не відразу після сигналу, а хвилин через 5 – 10.
- Остуджувати на решітці під рушником.
З-за трудомістких і тривалих ритуалів з класичним тестом, бріош навіть у Франції вважається аж ніяк не рядова випічкою. У кращому випадку, це ласощі вихідного дня. Тільки завдяки сучасним кухонним девайсів і спрощеної рецептурі можна часто балувати себе і своїх близьких домашнім вершковим дивом, вишуканим і легким, як мрії про Париж.