Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок

Готуємо в хлібопічці

Булочка бріош в хлібопічці випікається за спрощеним рецептом. При всіх варіаціях важливо, щоб здоба зберегла свій особливий вершковий смак.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • три яйця;
  • 150 г вершкового масла;
  • 180 г густої сметани;
  • 150 г цукру;
  • 10 г солі;
  • 10 г дріжджів.

Завантажуючи інгредієнти в контейнер апарату, потрібно простежити, щоб вони були теплими, а дріжджі не змішалися з водою і сіллю до початку замісу.

  • У відповідності з інструкцією по черзі викласти рідкі та сухі інгредієнти.
  • Встановити режим «Здобна випічка», вага «750 г», корочка «Середня». Розумна машина все зробить сама. Випічку діставати не відразу після сигналу, а хвилин через 5 – 10.
  • Остуджувати на решітці під рушником.

З-за трудомістких і тривалих ритуалів з класичним тестом, бріош навіть у Франції вважається аж ніяк не рядова випічкою. У кращому випадку, це ласощі вихідного дня. Тільки завдяки сучасним кухонним девайсів і спрощеної рецептурі можна часто балувати себе і своїх близьких домашнім вершковим дивом, вишуканим і легким, як мрії про Париж.

Дивіться також:  Прикраса тортів – 10 способів прикрасити торт своїми руками в домашніх умовах
Прокрутка до верху