Булочки на швидку руку – 8 швидких і смачних рецептів

Булочки замість хліба

Можна приготувати прісні булочки без дріжджів і подавати їх замість хліба до будь-яких страв.

Інгредієнти:

  • 600 г борошна;
  • 500 мл кислого молока;
  • 10 г соди;
  • 10 г солі.

Пікантний смак випічці додасть свіжа зелень і часник.

  • Кілька пригорщів дрібно нарізаної зелені і часник розмішати в кисляку або іншому кисломолочному продукті.
  • Додати сіль, соду.
  • Просіяти борошно прямо в тісто. Спочатку вимішувати його ложкою, потім руками.
  • Як тільки тісто перестане прилипати до рук, розділити його на порції і викласти заготовки на деко. Довго працювати з тестом не варто, так як реакція з содою вже йде, вибитий з тіста повітря не відновиться.
  • Злегка змастити заготовки молоком і випікати при 180 º с 15 – 20 хвилин.
  • Якщо потрібна хрустка скоринка, остуджувати на решітці. Щоб булочки вийшли м’якше, остуджувати в рушник.

Домашні булочки на столі створюють неймовірну атмосферу затишку і благополуччя. Маючи під рукою кілька перевірених рецептів, будь-яка господиня отримає репутацію майстрині і чарівниці, здатної з найпростіших продуктів приготувати шматочок щастя.

Дивіться також:  Пишні оладки на кислому молоці -7 смачних рецептів