Булочки замість хліба
Можна приготувати прісні булочки без дріжджів і подавати їх замість хліба до будь-яких страв.
Інгредієнти:
- 600 г борошна;
- 500 мл кислого молока;
- 10 г соди;
- 10 г солі.
Пікантний смак випічці додасть свіжа зелень і часник.
- Кілька пригорщів дрібно нарізаної зелені і часник розмішати в кисляку або іншому кисломолочному продукті.
- Додати сіль, соду.
- Просіяти борошно прямо в тісто. Спочатку вимішувати його ложкою, потім руками.
- Як тільки тісто перестане прилипати до рук, розділити його на порції і викласти заготовки на деко. Довго працювати з тестом не варто, так як реакція з содою вже йде, вибитий з тіста повітря не відновиться.
- Злегка змастити заготовки молоком і випікати при 180 º с 15 – 20 хвилин.
- Якщо потрібна хрустка скоринка, остуджувати на решітці. Щоб булочки вийшли м’якше, остуджувати в рушник.
Домашні булочки на столі створюють неймовірну атмосферу затишку і благополуччя. Маючи під рукою кілька перевірених рецептів, будь-яка господиня отримає репутацію майстрині і чарівниці, здатної з найпростіших продуктів приготувати шматочок щастя.