З додаванням імбиру
- молоко — 150 мл;
- дріжджі — 20 гр;
- цукор — 50 г для тесту і 60 гр для посипання;
- борошно — 350 гр;
- слив. масло — 55 гр;
- яйця — 1 в тісто і 1 для змазування;
- сіль;
- імбир — 1 ч. л.;
- кориця — 1 ч. л.
Розвести в теплому молоці дріжджі, половину цукру для тіста і пару ложок борошна. Ставимо підготовлену опару в тепло і чекаємо, поки вона виросте».
Тим часом борошно просіяти, додати дрібку солі, залити тепле пряжене масло, всипати цукор, що залишився, імбир, влити яйце і підійшла опару. Замісити в мисці, затягнути її плівкою і залишити відпочити на годину.
Розкачати тісто для булочок в тонкий пласт. Нарізати склянкою гуртки, скласти їх злегка внахлест по 6-8 гуртків і згорнути рулетом. Посередині трохи притиснути пальцями і розрізати на 2 частини. Поставити зрізом вниз — вийшли трояндочки. Можна трохи підправити пелюстки. Так повторити з усім тестом, поки воно не закінчиться.
Булочки розставити на деко. Збити яйце і злегка змастити випічку. Змішати цукор і корицю, присипати.
Довести до готовності при 180 градусах — знадобиться близько 20-ти хвилин, щоб булочки апетитно зарум’янилися.