Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування

Як приготувати з яблуками

В основі цього рецепту з яблуками лежить експрес-варіант листкового тіста, яке не доведеться пропустити кілька разів.

Список складових:

  • пшеничне борошно – 350 г;
  • рафінований цукор – 100 г;
  • масло вершкове – один брикет;
  • яйце – 1 од.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • дріжджі – половина столової ложки;
  • вода кип’ячена – 100 мл;
  • молоко – півсклянки;
  • яблука червоні великі – 2 од.

Як готувати:

  • У воді розчинити дріжджі і ложку цукру. Почекати чверть години до виникнення бульбашок.
  • В окремому посуді змішати борошно, сіль і дві ложки цукру. Масло додати до борошна і руками перетерти всю суміш в крихту.
  • У воду з дріжджами додаємо яйце і молоко. З’єднуємо цю масу з борошняної крихтою. Місимо і охолоджуємо дві години.
  • Яблука очищаємо від насіння і паличок, ріжемо тонкими скибочками-півмісяцями. Опускаємо їх у киплячу воду, додаємо цукор, що залишився і варимо дві хвилини.
  • Тісто розгортаємо і нарізаємо на стрічки шириною близько 5 см. По краю кожної смуги викладаємо яблучні дольки і скручуємо в рулет. Виходять імпровізовані «трояндочки».

Випікати їх зручно у форми для кексів. Це займе 25 хвилин при температурі 200 º с.

Дивіться також:  Торт Норка крота (Маульвурфторте) – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний торт німецької кухні
Прокрутка до верху