Як приготувати з яблуками
В основі цього рецепту з яблуками лежить експрес-варіант листкового тіста, яке не доведеться пропустити кілька разів.
Список складових:
- пшеничне борошно – 350 г;
- рафінований цукор – 100 г;
- масло вершкове – один брикет;
- яйце – 1 од.;
- сіль – 1 ч. л.;
- дріжджі – половина столової ложки;
- вода кип’ячена – 100 мл;
- молоко – півсклянки;
- яблука червоні великі – 2 од.
Як готувати:
- У воді розчинити дріжджі і ложку цукру. Почекати чверть години до виникнення бульбашок.
- В окремому посуді змішати борошно, сіль і дві ложки цукру. Масло додати до борошна і руками перетерти всю суміш в крихту.
- У воду з дріжджами додаємо яйце і молоко. З’єднуємо цю масу з борошняної крихтою. Місимо і охолоджуємо дві години.
- Яблука очищаємо від насіння і паличок, ріжемо тонкими скибочками-півмісяцями. Опускаємо їх у киплячу воду, додаємо цукор, що залишився і варимо дві хвилини.
- Тісто розгортаємо і нарізаємо на стрічки шириною близько 5 см. По краю кожної смуги викладаємо яблучні дольки і скручуємо в рулет. Виходять імпровізовані «трояндочки».
Випікати їх зручно у форми для кексів. Це займе 25 хвилин при температурі 200 º с.