Рецепт приготування з маком
Пікантні булочки з маком — прикраса столу.
Основні складові:
- 300 мл кефіру;
- 2 сирих яйця;
- 2 р солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 400 г борошна вищого сорту.
Для прошарку:
- вершкове масло – 400 г;
- насіння маку – 50 г (продається серед спецій).
Готувати такі булочки досить просто:
- У холодну воду додати всі компоненти тіста, крім борошна.
- Починайте засипати борошно і перемішувати суміш ложкою. Замісити і поставити охолоджуватися в холодильник (не менше двох годин).
- Охолоджену масу розділіть на три частини, кожну розкачати в корж так, щоб вони були однакового розміру. Покрийте заготовки вершковим маслом і посипте маком. Склейте їх між собою і ще раз розкачайте.
- Розділіть тісто на кілька частин, з кожної сформуйте «косичку» (або надайте будь-яку іншу форму).
- «Косички» розкладіть на деку і випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 210 градусів 15 хвилин.
Не шкодуйте вершкового масла! Розшарування такого тесту відбувається саме завдяки жирів.