Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування

Рецепт приготування з маком

Пікантні булочки з маком — прикраса столу.

Основні складові:

  • 300 мл кефіру;
  • 2 сирих яйця;
  • 2 р солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 400 г борошна вищого сорту.

Для прошарку:

  • вершкове масло – 400 г;
  • насіння маку – 50 г (продається серед спецій).

Готувати такі булочки досить просто:

  • У холодну воду додати всі компоненти тіста, крім борошна.
  • Починайте засипати борошно і перемішувати суміш ложкою. Замісити і поставити охолоджуватися в холодильник (не менше двох годин).
  • Охолоджену масу розділіть на три частини, кожну розкачати в корж так, щоб вони були однакового розміру. Покрийте заготовки вершковим маслом і посипте маком. Склейте їх між собою і ще раз розкачайте.
  • Розділіть тісто на кілька частин, з кожної сформуйте «косичку» (або надайте будь-яку іншу форму).
  • «Косички» розкладіть на деку і випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 210 градусів 15 хвилин.

Не шкодуйте вершкового масла! Розшарування такого тесту відбувається саме завдяки жирів.

Дивіться також:  Жувальний мармелад – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах
Прокрутка до верху