Частування з сиром на швидку руку
З наступного кількості продуктів вийде 15 – 20 сирних шарувань:
- 500 г тіста;
- упаковка сиру.
- одна ст. л. цукру;
- одне яйце.
Готуємо так:
- Змішуємо яєчний жовток, цукор і сир.
- Отриманою сумішшю рясно змащуємо тісто, звертаємо його в рулет і розрізаємо на порції.
- Збризкуємо майбутні булочки холодною водою з пульверизатора і випікаємо 25 хвилин при високій температурі (210ºС).
Булочки з листкового тіста з куркою
Ситна випічка послужить перекусом або повноцінним другим блюдом.
Необхідні компоненти:
- 400 г (2 – 3 склянки) борошна пшеничного;
- стандартний брикет вершкового масла;
- стакан води;
- два яйця, одне з них – для змазування перед випіканням;
- сіль на кінчику ножа;
- курячий фарш – 400 г;
- 2 цибулини.
Готуємо наступним чином:
- Для тіста змішуємо всі компоненти ложкою, потім місимо пару хвилин руками і кладемо в холодильник на 3 години.
- Після закінчення цього часу розкачуємо заготівлю і ріжемо квадратами. Фарш змішуємо з дрібно нашаткованою цибулею, викладаємо на квадрати, залишаючи місце по краях.
- Заготовки звертаємо трикутники, міцно защипуємо краю і змащуємо поверхню збитим яйцем.
- Випікаємо 25 хвилин при 200 º с.