Хрусткі слойки без начинки
Листкове тісто смачна сама по собі, навіть без начинки.
Вам знадобиться:
- тісто листкове – 500 г;
- два яєчних жовтки;
- цукор – 1 ст. л.
Готуємо частування:
- Напівфабрикат нарізаємо на прямокутники бажаного розміру.
- Заготовки викладаємо на деко, дотримуючись відстань між ними в пару сантиметрів.
- Змащуємо майбутній десерт збитими яєчними жовтками і посипаємо цукром — він забезпечить карамельну скоринку.
- Випікайте 25 хвилин при t=200 º с.
Ніжні булочки з листкового тіста з сиром
Розплавлений сир відмінно поєднується з тонким повітряним тестом.
Кількість продуктів на 250 мл води:
- борошно – 400 г;
- сире яйце – 1 од. на основу і ще одне для фінальної мастила;
- масло вершкове 72% – 200 г;
- сир «Голландський» – 300 р.
Приступаємо:
- Змішуємо всі інгредієнти, крім сиру, до однорідного стану. Загортаємо в целофан (пакет, харчова плівка) і ставимо в холодне місце на кілька годин.
- Подрібнюємо сир на тертці і скачуємо в 8 – 10 кульок.
- Тісто викладаємо на обробну дошку і ділимо на квадрати за кількістю сирних кульок. Сирні заготовки розміщуємо в центрі квадрата по одній. Закриваємо начинку, по черзі підтягуючи вільні кути до центру квадрата.
- «Упаковані» зверху булочки промазуємо збитим яйцем.
Встановлюємо температуру духовки на 200 градусів, випікаємо 20 хвилин.