Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування

Хрусткі слойки без начинки

Листкове тісто смачна сама по собі, навіть без начинки.

Вам знадобиться:

  • тісто листкове – 500 г;
  • два яєчних жовтки;
  • цукор – 1 ст. л.

Готуємо частування:

  • Напівфабрикат нарізаємо на прямокутники бажаного розміру.
  • Заготовки викладаємо на деко, дотримуючись відстань між ними в пару сантиметрів.
  • Змащуємо майбутній десерт збитими яєчними жовтками і посипаємо цукром — він забезпечить карамельну скоринку.
  • Випікайте 25 хвилин при t=200 º с.

Ніжні булочки з листкового тіста з сиром

Розплавлений сир відмінно поєднується з тонким повітряним тестом.

Кількість продуктів на 250 мл води:

  • борошно – 400 г;
  • сире яйце – 1 од. на основу і ще одне для фінальної мастила;
  • масло вершкове 72% – 200 г;
  • сир «Голландський» – 300 р.

Приступаємо:

  • Змішуємо всі інгредієнти, крім сиру, до однорідного стану. Загортаємо в целофан (пакет, харчова плівка) і ставимо в холодне місце на кілька годин.
  • Подрібнюємо сир на тертці і скачуємо в 8 – 10 кульок.
  • Тісто викладаємо на обробну дошку і ділимо на квадрати за кількістю сирних кульок. Сирні заготовки розміщуємо в центрі квадрата по одній. Закриваємо начинку, по черзі підтягуючи вільні кути до центру квадрата.
  • «Упаковані» зверху булочки промазуємо збитим яйцем.

Встановлюємо температуру духовки на 200 градусів, випікаємо 20 хвилин.

Дивіться також:  Пончики рецепт класичний в домашніх умовах і 6 варіацій
Прокрутка до верху