Смачне ласощі з корицею
Любителі спецій не представляють яблучну випічку без кориці. Нижче представлений інший варіант булочок, які виконують на тому ж універсальному дріжджовому тісті.
Інгредієнти для ласощі:
- яблука – 500 г;
- борошно – 500 г;
- цукор – по 3 ст. л. начинку і тісто;
- тепле молоко – 1 стакан;
- яйце;
- дріжджі – 10 г;
- рослинна олія – 4 ст. л.;
- вершкове масло – 3 ст. л.;
- щіпка солі;
- спеції – ванілін і кориця.
Спосіб приготування булочок з яблуком і корицею:
- Замісити дріжджове тісто за рецептом вище.
- Очистити яблука, звільнити від серцевини, натерти на тертці м’якоть (великої або дрібної – за бажанням), засипати цукром. Потримати на середньому вогні 5 – 7 хвилин, додати корицю, ретельно перемішати і дати охолонути.
- Ножем розділити тісто на 20 – 25 частин. Простіше руками відривати невеликі кульки, а потім розкачати пластом (товщина – до 0,5 см). Кожну корж змастити розтопленим маслом, викласти тонкий шар начинки. Згорнути заготівлю рулетом. Сформувати з отриманої «ковбаски» равлики.
- Випікати 20 хвилин в духовці, включеної на 200 градусів.