З листкового тіста
Ідеальний варіант для зайнятих осіб – взяти в магазині пачку листкового тіста і за 20 хвилин створити «смакота» до чаю.
Будуть потрібні:
- яблука – 5 шт.;
- листкове тісто – 500 – 600 м;
- борошно для розкачування;
- цукор – 2 – 5 ст. л. (в залежності від особистих переваг);
- вершкове масло – 1,5 ст. л.;
- лимонний сік – 2 – 3 ст. л.;
- спеції (кориця, ванілін) – за смаком.
Створюються листкові булочки з яблуком наступним чином:
- З тіста вирізати невеликі квадрати і розкачати до бажаної товщини.
- Яблука підготувати, нарізати великими кубиками.
- На сковороду з товстим дном вилити олію, викласти яблука і цукор, додати лимонний сік і спеції. Смажити на сильному вогні 5 – 7 хвилин.
- Охолодити начинку і викладати в центр кожного квадрата з тесту невеликими порціями. Куточки з’єднати по центру, краї щільно защипнути.
- Запікати при 200 градусах 20 – 25 хвилин.