Булочки з яблуками – 7 смачних, ароматних і гарних рецептів

Булочки-трояндочки з яблучною начинкою

Із звичайного дріжджового тіста і кількох яблук можна приготувати по-справжньому естетичне страва – булочки «трояндочки».

Інгредієнти стандартні:

  • яблука – 2 – 3 шт.;
  • готове дріжджове тісто;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • вершкове масло – 2 ст. л.;
  • цукровий пісок – 2 – 3 ст. л.;
  • спеції.

Готуються красиві булочки за методикою:

  • За першим рецептом приготувати тісто на дріжджах, дати йому відпочити.
  • Очистити яблука, дрібно натерти, намагаючись не захопити серцевину.
  • Полити пюре лимонним соком, додати цукор і спеції.
  • Тушкувати протягом 3 – 4 хвилин. Охолодити.
  • Тісто розділити на 12 частин, розкачати. Діаметр кожної коржі – 20 см, товщина – 0,2 – 0,3 див. Зробити чотири надрізу по радіусу, трохи не дорізуючи до центру. У середину покласти чайну ложку начинки. Зручніше спочатку скачати його в кулю.
  • Обережно накрити начинку чвертю кола, «оточуючи» яблука, потім другий і так далі, формуючи невелику «трояндочку».
  • Залишити булочки для вистоювання на 15 – 20 хвилин.
  • Викласти заготовки на деко, попередньо змастивши яйцем і запекти при 170 – 175 градусах протягом 30 хвилин.
Дивіться також:  Маринований імбир: 5 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху