Булочки з яблуками – 7 смачних, ароматних і гарних рецептів

Швидка випічка на кефірі

Булочки з яблуком можна приготувати і без дріжджів, а для додання пишності тесту можна використовувати кефір і розпушувач.

Необхідні інгредієнти:

  • яблука – 0,5 кг;
  • борошно – 3 ст.;
  • кефір – 1 склянка;
  • масло вершкове – 200 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цукор – 0,5 склянки в тісто і стільки ж в начинку;
  • лимонний сік – 4 – 5 ст. л.;
  • ванілін і кориця – по смаку.

Процес приготування складається з таких етапів:

  • До борошна, разрыхлителю, спецій додати 170 г масла. Розім’яти його вилкою до утворення дрібної крихти. Всипати цукор, перемішати.
  • Трохи підігріти кефір, влити в борошно, замісити м’яке нелипким тісто, залишити на 20 хвилин.
  • Яблука очистити, натерти на тертці, змішати з цукром, лимонним соком і корицею. Протушкувати, злити зайву рідину і охолодити.
  • Тісто розкачати у вигляді прямокутника. При дефіциті робочої поверхні оформити дві заготовки. Рясно змастити їх маслом і викласти тонким шаром начинку. Акуратно згорнути рулетом, розділити його на 8 – 10 частин.
  • У глибоку круглу форму викласти булочки, щільно притискаючи їх один до одного, торцями вгору. При бажанні можна додатково посипати порції корицею, попередньо змішаної з цукром.
  • Піч 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

Після охолодження булочок можна залити їх заварним або шоколадним кремом, посипати цукровою пудрою.

Дивіться також:  Як зробити шоколад в домашніх умовах – 15 рецептів
Прокрутка до верху