Швидка випічка на кефірі
Булочки з яблуком можна приготувати і без дріжджів, а для додання пишності тесту можна використовувати кефір і розпушувач.
Необхідні інгредієнти:
- яблука – 0,5 кг;
- борошно – 3 ст.;
- кефір – 1 склянка;
- масло вершкове – 200 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- цукор – 0,5 склянки в тісто і стільки ж в начинку;
- лимонний сік – 4 – 5 ст. л.;
- ванілін і кориця – по смаку.
Процес приготування складається з таких етапів:
- До борошна, разрыхлителю, спецій додати 170 г масла. Розім’яти його вилкою до утворення дрібної крихти. Всипати цукор, перемішати.
- Трохи підігріти кефір, влити в борошно, замісити м’яке нелипким тісто, залишити на 20 хвилин.
- Яблука очистити, натерти на тертці, змішати з цукром, лимонним соком і корицею. Протушкувати, злити зайву рідину і охолодити.
- Тісто розкачати у вигляді прямокутника. При дефіциті робочої поверхні оформити дві заготовки. Рясно змастити їх маслом і викласти тонким шаром начинку. Акуратно згорнути рулетом, розділити його на 8 – 10 частин.
- У глибоку круглу форму викласти булочки, щільно притискаючи їх один до одного, торцями вгору. При бажанні можна додатково посипати порції корицею, попередньо змішаної з цукром.
- Піч 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Після охолодження булочок можна залити їх заварним або шоколадним кремом, посипати цукровою пудрою.