Сирні булочки з яблуками
Урізноманітнити звичні «яблучні» булочки можна за допомогою ніжного сирного тіста, яке поєднується з будь-якою начинкою.
Необхідні продукти:
- яблука – 2 – 3 шт.;
- розпушувач – 1 пакетик;
- борошно – 250 г;
- сир – 200 г;
- цукор – 80 г;
- рослинне масло – 5 ст. л.;
- яйце;
- ванілін і кориця – по 0,5 ч. л.
Методика приготування:
- Перетерти сир через сито, додати до нього яйце і цукор, ретельно вимішати.
- Додати борошно, розпушувач, ванілін. Перемішати. Влити олію, ще раз перемішати.
- Руками замісити тісто, скачати в кулю і залишити на півгодини.
- З яблук вирізати серцевину, м’якоть розрізати навпіл і нашаткувати тонкими скибочками. Корицю з’єднати з цукровим піском. Отриманою масою посипати фрукти.
- Тісто розрізати на дві – три частини, тонко розкачати. Вирізати невеликі квадрати і умовно розділити їх по діагоналі. На одну сторону викласти яблучну начинку для булочок, на другій зробити кілька надрізів. Цією стороною накрити фрукти, защипнути краю.
- Випікати в духовій шафі при 200 градусах до яскравого рум’янцю (25 хвилин).
Булочки з яблуками – універсальний десерт, а велика кількість рецептів дозволяє приготувати їх на будь-який смак. Досить вибрати один з розглянутих варіантів і порадувати себе ароматною домашньої здобою.