З сиром
Такі бурякові котлети виходять поживними і трохи з остринкой.
Для приготування знадобиться:
- Буряк-1кг.;
- Манна крупа -120гр.;
- Сіль, суміш перців (за смаком);
- Сир – 400 гр.;
- Вершкове масло — 120гр.(розтоплене);
- Яйце – 2шт.;
- Молоко-200 мл;
- Часник – 8 зубчиків.
Процес приготування:
- Варимо помиту неочищену буряк до готовності.
- Подрібнюємо готову буряк зручним і доступним способом.
- Тушкуємо отриману масу в сотейнику 7 хвилин і виливаємо рідке тепле вершкове масло і молоко.
- Поступово додаємо в сотейник манку і не припиняємо помішувати, уникаємо грудочок. Тушкуємо ще 9 хвилин.
- Залишаємо отриману масу остигати до кімнатної температури.
- Далі додаємо до маси всі залишилися інгредієнти: сир, яйця, сіль, часник (попередньо подрібнити), чорний перець. Все ретельно перемішуємо.
- З отриманого фаршу ліпимо котлети і готуємо на свій розсуд, в духовці або на пару. Так вони збережуть свої корисні і смакові властивості. Подаємо зі сметаною.