Бурякові котлети – 9 рецептів приготування

З сиром

Такі бурякові котлети виходять поживними і трохи з остринкой.

Для приготування знадобиться:

  • Буряк-1кг.;
  • Манна крупа -120гр.;
  • Сіль, суміш перців (за смаком);
  • Сир – 400 гр.;
  • Вершкове масло — 120гр.(розтоплене);
  • Яйце – 2шт.;
  • Молоко-200 мл;
  • Часник – 8 зубчиків.

Процес приготування:

  • Варимо помиту неочищену буряк до готовності.
  • Подрібнюємо готову буряк зручним і доступним способом.
  • Тушкуємо отриману масу в сотейнику 7 хвилин і виливаємо рідке тепле вершкове масло і молоко.
  • Поступово додаємо в сотейник манку і не припиняємо помішувати, уникаємо грудочок. Тушкуємо ще 9 хвилин.
  • Залишаємо отриману масу остигати до кімнатної температури.
  • Далі додаємо до маси всі залишилися інгредієнти: сир, яйця, сіль, часник (попередньо подрібнити), чорний перець. Все ретельно перемішуємо.
  • З отриманого фаршу ліпимо котлети і готуємо на свій розсуд, в духовці або на пару. Так вони збережуть свої корисні і смакові властивості. Подаємо зі сметаною.
Дивіться також:  Овочеве рагу – 7 рецептів з картоплею і кабачками
Прокрутка до верху