Дієтичні бурякові котлети на пару
Цей рецепт ідеально підійде для суворих прихильників правильного харчування і дієти.
Нам знадобиться:
- Червоний бурак -1 кг.;
- Манка -4 ст. л;
- Шматочок батона;
- Вершкове масло -2 ст. л.;
- Молока (для батона);
- Яйце – 2 жовтки;
- Сіль (за бажанням).
Процес приготування:
- Замочуємо батон в молоці.
- Відварюємо буряк, чистимо, натираємо на тертці або пропускаємо через м’ясорубку.
- У каструлю додаємо отриману масу, виливаємо молоко і масло(розтоплене), тушкуємо 10 хвилин.
- Додаємо маленькими порціями манку і постійно помішуємо, уникаємо поява грудок.
- Залишаємо фарш остигати до кімнатної температури.
- Додаємо жовтки і батон. Солимо і знову скорпулезно перемішуємо.
- Формуємо руками, змоченими у воді або соняшниковій олії, котлетки і викладаємо їх у пароварку. Готувати 16-20 хвилин.
Це блюдо подається з рубаною зелень і сметаною.