Бурякові котлети – 9 рецептів приготування

Дієтичні бурякові котлети на пару

Цей рецепт ідеально підійде для суворих прихильників правильного харчування і дієти.

Нам знадобиться:

  • Червоний бурак -1 кг.;
  • Манка -4 ст. л;
  • Шматочок батона;
  • Вершкове масло -2 ст. л.;
  • Молока (для батона);
  • Яйце – 2 жовтки;
  • Сіль (за бажанням).

Процес приготування:

  • Замочуємо батон в молоці.
  • Відварюємо буряк, чистимо, натираємо на тертці або пропускаємо через м’ясорубку.
  • У каструлю додаємо отриману масу, виливаємо молоко і масло(розтоплене), тушкуємо 10 хвилин.
  • Додаємо маленькими порціями манку і постійно помішуємо, уникаємо поява грудок.
  • Залишаємо фарш остигати до кімнатної температури.
  • Додаємо жовтки і батон. Солимо і знову скорпулезно перемішуємо.
  • Формуємо руками, змоченими у воді або соняшниковій олії, котлетки і викладаємо їх у пароварку. Готувати 16-20 хвилин.

Це блюдо подається з рубаною зелень і сметаною.

Дивіться також:  Гречка з м’ясом в мультиварці – 6 рецептів
Прокрутка до верху