Бурякові котлети – 9 рецептів приготування

У духовці

Бурякові котлети в духовці збережуть всі корисні вітаміни та речовини.

Щоб приготувати ароматні і смачні бурякові котлети на знадобиться:

  • Варений бурак -250 гр.;
  • Яйце -1 шт;
  • Сир з невеликим відсотком жиру;
  • Молоко -110 мл;
  • Манка -120 гр.;
  • Топлене вершкове масло -1 ст. л;
  • Сіль (за смаковими перевагами).

Процес приготування:

  • Очищаємо бурак, натираємо на тертці або подрібнюємо у блендері.
  • Ложем масу в каструлю, додаємо підігріте розтоплене вершкове масло і 110 мл молока. Підсолюємо за смаком. Варимо протягом 2-4 хвилин.
  • Постійно помішуючи, додаємо манну крупу. Важливо, щоб в масі не було грудочок. Якщо попалася дуже соковита буряк, регулюємо густоту, додаючи більше манки.
  • Після того як фар охолов, додаємо сир і одне яйце.
  • Формуємо котлети і запікаємо в духовці при 190 °C 25-30 хвилин.

Таке блюдо урізноманітнює меню будь-якої сім’ї. Котлетки мають гарний колір і присмак солодощі.

Дивіться також:  Швидка та смачна вечеря з простих продуктів - 10 рецептів приготування нашвидкуруч
Прокрутка до верху