У духовці
Бурякові котлети в духовці збережуть всі корисні вітаміни та речовини.
Щоб приготувати ароматні і смачні бурякові котлети на знадобиться:
- Варений бурак -250 гр.;
- Яйце -1 шт;
- Сир з невеликим відсотком жиру;
- Молоко -110 мл;
- Манка -120 гр.;
- Топлене вершкове масло -1 ст. л;
- Сіль (за смаковими перевагами).
Процес приготування:
- Очищаємо бурак, натираємо на тертці або подрібнюємо у блендері.
- Ложем масу в каструлю, додаємо підігріте розтоплене вершкове масло і 110 мл молока. Підсолюємо за смаком. Варимо протягом 2-4 хвилин.
- Постійно помішуючи, додаємо манну крупу. Важливо, щоб в масі не було грудочок. Якщо попалася дуже соковита буряк, регулюємо густоту, додаючи більше манки.
- Після того як фар охолов, додаємо сир і одне яйце.
- Формуємо котлети і запікаємо в духовці при 190 °C 25-30 хвилин.
Таке блюдо урізноманітнює меню будь-якої сім’ї. Котлетки мають гарний колір і присмак солодощі.