Сендвіч з шинкою на сніданок
Інгредієнти: 1 ст. л. вершкового сиру, 2 скибочки тостового хліба, 2 товстих скибочки шинки, 2 свіжих листочка салату, великий соковитий помідор.
- Обидва скибочки тостового хліба змазують вершковим сиром. Його кількість можна за смаком збільшити.
- На один шматочок укладається шинка. Вона покривається листочками салату і кружечками свіжого помідора.
- Зверху кладеться другий хлібний скибочку.
Сендвіч з шинкою розрізається на дві частини і подається до столу.
Рецепт з картоплею
Інгредієнти: 5 – 6 шматочків батона, 2 середні картоплини, сіль, чорний мелений перчик, 3 зуб. часнику, сире яйце, великий помідор, 70 г шинки, 40 г сиру.
- Картопля миється, чиститься і крупно треться. Сир і шинка подрібнюються аналогічним чином, але за допомогою терки з самими дрібними отворами.
- Картопля, м’ясо, сире яйце, сіль і перець добре змішуються. До них додається роздавлений часник.
- Помідор нарізати тонкими кружечками.
- Начинка з другого кроку розподіляється по хлібним скибочкам. Вони смажать до готовності картоплі на розігрітому маслі. Батон розташовується на сковорідці начинкою вниз. Далі поверх картоплі з шинкою розкладаються кружечки помідорів, і висипається сир.
- Тепер скибочки хліба викладають на сковорідку начинкою вгору.
- Приготування їх під кришкою продовжується до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.
Такі бутерброди на сніданок подають в гарячому вигляді.