Готуємо з часником
Якщо вам відразу після сніданку не потрібно бігти на роботу або навчання, поласуйте бутербродами з авокадо і часником.
Для них потрібні продукти:
- тостерний хліб – візьмемо 10 скибочок;
- авокадо – не менше 400 грамів;
- сік лимона – приблизно 20 грамів цілком достатньо;
- часник – три зубки;
- сіль – щіпки вистачить;
- оливкова олія – обмежимося 60 мл
Хліб злегка обсмажуємо в олії на сковороді. Можна підсушити скибки в духовці, але тоді потрібно попередньо як слід збризнути їх маслом.
Готові порції розміщуємо на серветках – нехай піде зайвий жир і хліб охолоне.
В цей час займаємося авокадо. Чистимо, звільняємо від кісточки. Отриману м’якоть можна обробити за бажанням двома способами – розім’яти виделкою, або подрібнити блендером.
В м’якоть додаємо часник (пройшов через часникодавку), цитрусовий сік і сіль. І знову перемішуємо. Тепер складом можна мазати тости.
Такі бутерброди здатні виступати не тільки в якості основного блюда, але і «фундаментом» для інших основ. Якщо, наприклад, покласти зверху шматочки бекону, оселедця або шпроти, вийде новий смак.