Рецепт приготування з яйцем-пашот
Для подібного канапе яйця готуються особливим чином: їх обережно, щоб не пошкодити жовток, розбивають у киплячу воду, отримуючи через пару хвилин щось на кшталт квітки з жовтою серединкою і мереживом білкових пелюсток. Спробуємо і ми зробити такі тартинки з молоком і яйцем.
Знадобиться наступний набір продуктів:
- хліб – візьмемо шість скибочок;
- салатні листя – таку ж кількість;
- м’якоть авокадо – не менше 300 грамів;
- сік лимона – хоча б пара чайних ложок;
- йогурт (але тільки несолодкий) – вистачить 20 грамів;
- сіль і мелений чорний перець – розраховуйте на свій розсуд.
М’якоть авокадо переробляємо в блендері. Потім додаємо до неї сік цитруса і йогурт. Залишається перетворити все це в пишну масу – за допомогою все того ж блендера.
Хліб підсушуємо в тостері (хоча можна цього і не робити). Салат вимиваємо і підсушуємо – зайва волога в цьому рецепті не потрібна.
Покриваємо отриманою сумішшю тости. Потім «ховаємо» її під салатними листям. Зверху будуть красуватися яйця. Як їх зробити, написано вище.
Тепер тартинки готові.