Пікантний рецепт запікання м’яса
Зазвичай буженину запікають з численними спеціями і неодмінно з часником. У варіанті, який представлений нижче, немає часникового аромату. Особливий пікантний смак буженини надає чорнослив. Крім півтора кілограма свинини, 250 г чорносливу без кісточок, солі, перцю і ложки коріандру, нічого більше не додаємо. І готується страва досить швидко.
Шматок свинини прорізати хрест-навхрест уздовж. Обшпарити чорнослив, нарізати соломкою, нафарширувати їм надрізи в м’ясі. Зверху свинину обсипати сіллю і перцем, а в самий останній момент обваляти в зернах коріандру. Шматок обернути фольгою, покласти в холодильник на ніч. На наступний день запекти.
Скільки запікати свинячу шинку? Час запікання береться з розрахунку на кілограм сирого м’яса — 1 год при середньому вогні духовки.
Свинина виходить ніжною, з вловимим ароматом димку від чорносливу і пікантною солодкістю смаку.