Буженина в домашніх умовах зі свинини – 10 рецептів

Деякі тонкощі приготування

Щоб результат вийшов ідеальним, врахуйте загальні моменти:

  • м’ясо повинно бути не замороженим і не парним. Ідеальне — свіже, охолоджене;
  • шматок краще брати від окосту, шийки або задній частині. Деякі люблять карбонат, але це для тих, хто віддає перевагу м’ясо сухіший;
  • іноді, домагаючись золотистої скоринки на запеченому м’ясі, господині пересушують шматок в духовці. Щоб цього не сталося, відправляти його потрібно в сильно розігріту духовку, щоб воно відразу «схопилося». Можна також пару хвилин смажити на сильному вогні на сковороді з обох боків і після цього ставити в духову шафу;
  • готова буженина буде набагато щільніше, не стане при нарізці кришитися, якщо покласти її до охолодження під невеликий гніт.

Дуже важливо зберегти соковитість м’ясного компонента. Утримати сік можна, якщо загорнути м’ясо у фольгу, запекти в рукаві, або при готуванні підливати воду в деко і на свинину.

Дивіться також:  Індичка у вершковому соусі – 8 рецептів приготування в мультиварці, в духовці на сковороді
Прокрутка до верху