Буженина в домашніх умовах зі свинини – 10 рецептів

М’ясо, мариноване в квасі

Влітку, коли в будинку коштує домашній хлібний квас, рекомендуємо приготувати соковиту ароматну буженину на квасі. Для неї знадобиться кілограмовий шматок м’яса, злегка покритий салом, а також цибулина, мелений перець, кілька зубків часнику, сіль і, звичайно, справжній домашній квас. Жодних магазинних напоїв не потрібно, тільки чистий хлібний — білий або на житніх кірках. Його потрібно приблизно пів-літра.

М’ясо на пару діб замаринувати у квасному розсолі. Для цього в чистий посуд помістити шматок, на нього розкласти нарізаний кільцями цибулю, лавровий лист, гвоздику, поперчити, посолити і поставити в холодильник.

Через пару днів м’ясо вийняти, висушити рушником, надрізати для краси жирок зверху, натерти розтертим або розчавленим з сіллю часником.

У розігріту духовку поставити деко або форму, в якій укладено м’ясо, по краях можна розмістити начинений і злегка підсолений картоплю. Все полити залишками маринаду і накрити фольгою.

Перші 40 хвилин м’ясо готується закрите, потім на 10 хвилин відкриваємо його і запікаємо до рум’яності.

Дивіться також:  Котлети з фаршу класичні – рецепт приготування
Прокрутка до верху