Якщо зовсім скоро у вас намічається якесь торжество і ви не знаєте, якою б оригінальною стравою здивувати гостей, спробуйте приготувати таке м’ясо, якого їм ще не доводилося. Пропонуємо покроковий рецепт буженини в духовці у фользі, і будьте впевнені – це саме те, що вам потрібно.
Буженина з свинини в духовці у фользі
Буженина з свинини у фользі, насправді, дуже проста у приготуванні страва. Якщо вибрати гарне м’ясо, то через деякий час ви отримаєте надзвичайно ніжне і дурманне ароматами блюдо.
Необхідні інгредієнти:
- 1 ч. л. сухого базиліка;
- велика ложка гірчиці;
- суміш мелених перців;
- близько кілограма свинини без жиру (наприклад, балик);
- кілька зубчиків часнику по своєму смаку.
Процес приготування:
- Шматок м’яса обов’язково промийте і добре обсушити. Вологи на балику не повинно залишитися зовсім.
- У ємності змішайте перець з базиліком, а потім обваляйте в цій суміші часник, який потрібно заздалегідь нарізати на тонкі скибочки.
- На м’ясі слід зробити надрізи по всій поверхні, трохи посолити його і промазати гірчицею зі всіх боку.
- У надрізи помістити часник і присипати змішаними спеціями.
- Заготівлю помістіть в закриту ємність і залиште в холоді як мінімум на 12 годин. Після цього повністю оберніть м’ясо фольгою.
- Випікайте при 180 градусах протягом 90 хвилин, а потім ще 15 хвилин на 160.
- З духовки діставайте страва тільки через пару годин. Злийте рідину, приберіть м’ясо ще на годину в холодильник, після чого подавайте гостям.
Готуємо з яловичини
Не менш смачною виходить буженина з яловичини. До того ж, вона не така жирна як свиняча, а тому задовольнить вишуканий смак навіть самих витончених дам.
Необхідні інгредієнти:
- суміш приправ і спецій, мікс перців;
- ложка олії;
- шматок м’якоті яловичини вагою приблизно в 600 грам;
- 3 – 4 часникових зубки;
- дві ч. л. гірчиці;
- 30 мілілітрів білого сухого вина.
Процес приготування:
- Яловичину промиваємо, видаляємо з неї все зайве і даємо м’яса обсохнути або витираємо.
- Присипаємо його сіллю і всіма іншими вибраними спеціями і травами, а також гірчицею, олією і вином. Все це прямо руками втираємо в м’ясо.
- Робимо в ньому невеликі надрізи і наповнюємо їх заздалегідь нарізаним часником.
- Поміщаємо заготовку в контейнер або целофановий пакет і прибираємо в холодильник на 10 годин.
- Потім щільно зі всіх сторін обертаємо маринований шматок фольги і готуємо його близько 70 хвилин при 180 градусах в духовці.
Як запекти з індички
Буженина з індички не настільки популярна, і абсолютно марно, адже вона виходить дуже апетитною і ніжною.
Необхідні інгредієнти:
- три зубчики часнику;
- різні спеції за власним смаком;
- ложка гірчиці;
- дві ложки масла рослинного;
- близько кілограма філе індички.
Процес приготування:
- Як завжди, спочатку обов’язково помийте м’ясо і насухо його обітріть. Потім виконайте в ньому багато невеликих, не більше 2 см, надрізів.
- Помістіть в них шматочки очищеного і нарізаного часнику.
- З’єднайте в ємності всі інші зазначені компоненти, перемішайте і повністю покрийте ними філе. Приберіть його в холодильник на 12 годин.
- Через це час загорніть м’ясо у фольгу так, щоб вона щільно прилягала з усіх боків до заготівлі. Готуйте приблизно 35 хвилин при 250 градусах.
Домашня буженина з курки у фользі
Домашня буженина з курки – це відмінна альтернатива шкідливої ковбасі. Вона може використовуватися для бутербродів або просто подаватися на стіл, як самостійне блюдо.
Необхідні інгредієнти:
- дві ложки масла рослинного;
- кілька шматочків курячого філе;
- часник по своєму смаку;
- дві ложки солі;
- суміш спецій для курки або будь-які інші.
Процес приготування:
- Курятину промийте і покладіть в глибоку ємність. Залийте водою так, щоб рідина покрила її повністю. Всипте сіль. Залиште м’ясо хоча б на дві години, а потім ретельно промийте ще його.
- Натріть заготівлю спеціями, додати роздавлений часник і масло. Добре розподіліть компоненти і перекладіть м’ясо на фольгу.
- Щільно загорніть його, щоб не залишилося відкритих ділянок, і готуйте 20 хвилин при 250 градусах.
Не діставайте курячу буженину відразу і не відкривайте духовку. Нехай вона постоїть в теплій печі ще хоча б 30 хвилин.
З маринованою свинячої грудки
Шукаєте, як запекти буженину з свинини? Ваші пошуки закінчаться тут! Пропонуємо досить простий рецепт, який, однак, вимагає деякого часу на виконання.
Необхідні інгредієнти:
- близько двох ложок солі;
- 2 -3 зубчики часнику;
- приблизно, 800 грам свинячої грудки;
- різні спеції і трави;
- два лаврових листа.
Процес приготування:
- У ємність наливаємо воду, кладемо туди всі вибрані спеції і сіль, кип’ятимо і остуджуємо.
- Опускаємо в розсіл м’ясо і залишаємо його в цієї рідини на 12 годин, після чого промиваємо.
- Знову присипаємо свинину приправами. Начиняємо заготівлю нарізаним на шматочки часником, попередньо зробивши надрізи на її поверхні. Загортаємо свинину у фольгу.
- Прибираємо м’ясо в духовку приблизно на півтори години, включивши нагрівання на 190 градусів. Після деякого охолодження буженини насолоджуємося її апетитним виглядом і неповторним смаком.
Покроковий рецепт запікання м’яса в подвійній упаковці
Необхідні інгредієнти:
- суміш мелених перців;
- близько кілограма свинини;
- кілька зубчиків часнику за смаком.
Процес приготування:
- Вибраний шматок м’яса добре промиваємо і сушимо, ретельно натираємо спеціями і тиском часником, прибираємо в холодильник приблизно на 10 годин для просочення.
- Ще раз посипаємо заготівлю спеціями, обертаємо її пергаментом, а потім фольгою і випікаємо спочатку 45 хвилин при 250 градусах, а потім півтори години при 180-в.
- Даємо м’яса трохи охолонути, переупаковываем в чистий пергамент і залишаємо в холодильнику ще на 6 годин.
Буженина з гірчичним маринадом
Необхідні інгредієнти:
- три ложки гірчиці;
- різні приправи;
- кілограм карбонаду;
- чотири зубчики часнику.
Процес приготування:
- Змішайте гірчицю з усіма вибраними спеціями, тиском часником і сіллю.
- Цією масою добре натріть м’ясо, яке заздалегідь потрібно промити і обсушити.
- Приберіть його на ніч або на 10 годин в холодильник.
- Потім щільно оберніть заготівлю фольгою, щоб були закриті всі її краю, і випікайте не менше ніж 90 хвилин при 200 градусах.
Як бачите, всі рецепти буженини дуже прості. Головне, знайти хороший шматок м’яса, мати бажання і трохи часу.