Буженина в духовці у фользі – 7 покрокових рецептів приготування

Якщо зовсім скоро у вас намічається якесь торжество і ви не знаєте, якою б оригінальною стравою здивувати гостей, спробуйте приготувати таке м’ясо, якого їм ще не доводилося. Пропонуємо покроковий рецепт буженини в духовці у фользі, і будьте впевнені – це саме те, що вам потрібно.

Буженина з свинини в духовці у фользі

Буженина з свинини у фользі, насправді, дуже проста у приготуванні страва. Якщо вибрати гарне м’ясо, то через деякий час ви отримаєте надзвичайно ніжне і дурманне ароматами блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 ч. л. сухого базиліка;
  • велика ложка гірчиці;
  • суміш мелених перців;
  • близько кілограма свинини без жиру (наприклад, балик);
  • кілька зубчиків часнику по своєму смаку.

Процес приготування:

  • Шматок м’яса обов’язково промийте і добре обсушити. Вологи на балику не повинно залишитися зовсім.
  • У ємності змішайте перець з базиліком, а потім обваляйте в цій суміші часник, який потрібно заздалегідь нарізати на тонкі скибочки.
  • На м’ясі слід зробити надрізи по всій поверхні, трохи посолити його і промазати гірчицею зі всіх боку.
  • У надрізи помістити часник і присипати змішаними спеціями.
  • Заготівлю помістіть в закриту ємність і залиште в холоді як мінімум на 12 годин. Після цього повністю оберніть м’ясо фольгою.
  • Випікайте при 180 градусах протягом 90 хвилин, а потім ще 15 хвилин на 160.
  • З духовки діставайте страва тільки через пару годин. Злийте рідину, приберіть м’ясо ще на годину в холодильник, після чого подавайте гостям.

Готуємо з яловичини

Не менш смачною виходить буженина з яловичини. До того ж, вона не така жирна як свиняча, а тому задовольнить вишуканий смак навіть самих витончених дам.

Необхідні інгредієнти:

  • суміш приправ і спецій, мікс перців;
  • ложка олії;
  • шматок м’якоті яловичини вагою приблизно в 600 грам;
  • 3 – 4 часникових зубки;
  • дві ч. л. гірчиці;
  • 30 мілілітрів білого сухого вина.
Дивіться також:  Перловка з м’ясом – 7 рецептів

Процес приготування:

  • Яловичину промиваємо, видаляємо з неї все зайве і даємо м’яса обсохнути або витираємо.
  • Присипаємо його сіллю і всіма іншими вибраними спеціями і травами, а також гірчицею, олією і вином. Все це прямо руками втираємо в м’ясо.
  • Робимо в ньому невеликі надрізи і наповнюємо їх заздалегідь нарізаним часником.
  • Поміщаємо заготовку в контейнер або целофановий пакет і прибираємо в холодильник на 10 годин.
  • Потім щільно зі всіх сторін обертаємо маринований шматок фольги і готуємо його близько 70 хвилин при 180 градусах в духовці.

Як запекти з індички

Буженина з індички не настільки популярна, і абсолютно марно, адже вона виходить дуже апетитною і ніжною.

Необхідні інгредієнти:

  • три зубчики часнику;
  • різні спеції за власним смаком;
  • ложка гірчиці;
  • дві ложки масла рослинного;
  • близько кілограма філе індички.

Процес приготування:

  • Як завжди, спочатку обов’язково помийте м’ясо і насухо його обітріть. Потім виконайте в ньому багато невеликих, не більше 2 см, надрізів.
  • Помістіть в них шматочки очищеного і нарізаного часнику.
  • З’єднайте в ємності всі інші зазначені компоненти, перемішайте і повністю покрийте ними філе. Приберіть його в холодильник на 12 годин.
  • Через це час загорніть м’ясо у фольгу так, щоб вона щільно прилягала з усіх боків до заготівлі. Готуйте приблизно 35 хвилин при 250 градусах.

Домашня буженина з курки у фользі

Домашня буженина з курки – це відмінна альтернатива шкідливої ковбасі. Вона може використовуватися для бутербродів або просто подаватися на стіл, як самостійне блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • дві ложки масла рослинного;
  • кілька шматочків курячого філе;
  • часник по своєму смаку;
  • дві ложки солі;
  • суміш спецій для курки або будь-які інші.
Дивіться також:  Зубатка в духовці – 7 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

  • Курятину промийте і покладіть в глибоку ємність. Залийте водою так, щоб рідина покрила її повністю. Всипте сіль. Залиште м’ясо хоча б на дві години, а потім ретельно промийте ще його.
  • Натріть заготівлю спеціями, додати роздавлений часник і масло. Добре розподіліть компоненти і перекладіть м’ясо на фольгу.
  • Щільно загорніть його, щоб не залишилося відкритих ділянок, і готуйте 20 хвилин при 250 градусах.

Не діставайте курячу буженину відразу і не відкривайте духовку. Нехай вона постоїть в теплій печі ще хоча б 30 хвилин.

З маринованою свинячої грудки

Шукаєте, як запекти буженину з свинини? Ваші пошуки закінчаться тут! Пропонуємо досить простий рецепт, який, однак, вимагає деякого часу на виконання.

Необхідні інгредієнти:

  • близько двох ложок солі;
  • 2 -3 зубчики часнику;
  • приблизно, 800 грам свинячої грудки;
  • різні спеції і трави;
  • два лаврових листа.

Процес приготування:

  • У ємність наливаємо воду, кладемо туди всі вибрані спеції і сіль, кип’ятимо і остуджуємо.
  • Опускаємо в розсіл м’ясо і залишаємо його в цієї рідини на 12 годин, після чого промиваємо.
  • Знову присипаємо свинину приправами. Начиняємо заготівлю нарізаним на шматочки часником, попередньо зробивши надрізи на її поверхні. Загортаємо свинину у фольгу.
  • Прибираємо м’ясо в духовку приблизно на півтори години, включивши нагрівання на 190 градусів. Після деякого охолодження буженини насолоджуємося її апетитним виглядом і неповторним смаком.

Покроковий рецепт запікання м’яса в подвійній упаковці

Необхідні інгредієнти:

  • суміш мелених перців;
  • близько кілограма свинини;
  • кілька зубчиків часнику за смаком.

Процес приготування:

  • Вибраний шматок м’яса добре промиваємо і сушимо, ретельно натираємо спеціями і тиском часником, прибираємо в холодильник приблизно на 10 годин для просочення.
  • Ще раз посипаємо заготівлю спеціями, обертаємо її пергаментом, а потім фольгою і випікаємо спочатку 45 хвилин при 250 градусах, а потім півтори години при 180-в.
  • Даємо м’яса трохи охолонути, переупаковываем в чистий пергамент і залишаємо в холодильнику ще на 6 годин.
Дивіться також:  Хінкалі – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Буженина з гірчичним маринадом

Необхідні інгредієнти:

  • три ложки гірчиці;
  • різні приправи;
  • кілограм карбонаду;
  • чотири зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Змішайте гірчицю з усіма вибраними спеціями, тиском часником і сіллю.
  • Цією масою добре натріть м’ясо, яке заздалегідь потрібно промити і обсушити.
  • Приберіть його на ніч або на 10 годин в холодильник.
  • Потім щільно оберніть заготівлю фольгою, щоб були закриті всі її краю, і випікайте не менше ніж 90 хвилин при 200 градусах.

Як бачите, всі рецепти буженини дуже прості. Головне, знайти хороший шматок м’яса, мати бажання і трохи часу.

Прокрутка до верху