Чахохбілі з курки по-грузинськи – 9 рецептів

З додаванням волоських горіхів і помідорів

Рідко яке грузинське блюдо обходиться без волоських горіхів. Там горіх дуже цінується з-за високої поживної цінності та здатності змінювати смак страв в кращу сторону. Поєднання горіхів, помідорів і курки – відмітна риса традиційної грузинської кухні. Чи варто дивуватися, чому і чахохбілі часто готують з додаванням цього інгредієнта?

Приготувати такий варіант просто:

  • Курку тушкуємо з цибулею й овочами.
  • Додаємо очищені помідори.
  • Нарізаємо великий пучок зелені.
  • Раздавливаем 3-4 зубчики часнику.
  • Горіхи подрібнюємо на дрібні шматочки (практично в «пил»).
  • Додаємо горіхи і зелень за 7 хвилин до готовності чахохбілі.
  • Вимикаємо сковорідку.
  • Залишаємо страву на плиті, щоб всі компоненти встигли віддати смаки одне одному.
  • Якщо хочете максимально наблизити страва до національного грузинському, правильно сформуйте набір спецій. Суду повинні входити: петрушка, свіжа кінза, червоний перець, сванская сіль, базилік, сухі насіння коріандру, кріп, м’ята, естрагон, імеретинський шафран, хмелі-сунелі.

    Дивіться також:  Печінковий торт з курячої печінки – 6 рецептів
    Прокрутка до верху