Часникові булочки – 6 простих і смачних рецептів

Смачне доповнення до борщу

Часникові булочки до борщу будуть, до речі, в будь-який час, і вони більше підходять до наваристого першій страві, ніж до чаю. Меляса, або солодка патока, — несподівана, але чарівна родзинка в цьому рецепті.

Вам знадобиться:

  • борошно — 3 склянки;
  • вода — 1 склянка;
  • рослинне масло — 1 ст. ложка;
  • меляса — 2 ст. ложки;
  • вівсяні пластівці — 1/3 гуртки;
  • дріжджі — 2 ч. ложки;
  • кмин — 1 ст. ложка;
  • тертий сир — 1/4 склянки;
  • нарізаний часник — 2 зубчики;
  • оливкова олія — 3 ст. ложки;
  • сіль — 1 ч. ложка;
  • мелений перець за смаком.

Як приготувати:

  • Перемішуємо воду, рослинне масло, мелясу, сіль, борошно, вівсяні пластівці і дріжджі протягом 2-3 хвилин, потім додаємо кмин і знову перемішуємо до однорідної маси.
  • Кладемо тісто на деко, додаємо до маси тертий сир, перемішуємо і ділимо на булочки.
  • Булочки залишаємо в теплі на 20 хвилин, накривши вологим рушником. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У відпочиле тісто вдавлюємо шматочки часнику, кропимо його оливковою олією і перцем.
  • Печемо протягом 25 хвилин, стежачи за подрумянивающимися боками булочок.

Приготування займе не більше години.

Дивіться також:  Куряча грудка – 16 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху