Смачне доповнення до борщу
Часникові булочки до борщу будуть, до речі, в будь-який час, і вони більше підходять до наваристого першій страві, ніж до чаю. Меляса, або солодка патока, — несподівана, але чарівна родзинка в цьому рецепті.
Вам знадобиться:
- борошно — 3 склянки;
- вода — 1 склянка;
- рослинне масло — 1 ст. ложка;
- меляса — 2 ст. ложки;
- вівсяні пластівці — 1/3 гуртки;
- дріжджі — 2 ч. ложки;
- кмин — 1 ст. ложка;
- тертий сир — 1/4 склянки;
- нарізаний часник — 2 зубчики;
- оливкова олія — 3 ст. ложки;
- сіль — 1 ч. ложка;
- мелений перець за смаком.
Як приготувати:
- Перемішуємо воду, рослинне масло, мелясу, сіль, борошно, вівсяні пластівці і дріжджі протягом 2-3 хвилин, потім додаємо кмин і знову перемішуємо до однорідної маси.
- Кладемо тісто на деко, додаємо до маси тертий сир, перемішуємо і ділимо на булочки.
- Булочки залишаємо в теплі на 20 хвилин, накривши вологим рушником. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У відпочиле тісто вдавлюємо шматочки часнику, кропимо його оливковою олією і перцем.
- Печемо протягом 25 хвилин, стежачи за подрумянивающимися боками булочок.
Приготування займе не більше години.