Часникові булочки – 6 простих і смачних рецептів

Готуємо з сиром

Сир додає глибини смаку часникового хліба. Для часникового булок можна взяти будь-сир, а в цьому рецепті використовується пармезан.

Вам знадобляться:

  • самоподнимающаяся борошно — 2 склянки;
  • сіль — 1/4 ч. ложки;
  • подрібнений часник — 1 зубчик;
  • нарізане тверде вершкове масло — 30 г;
  • пармезан — 1 ст. ложка;
  • тертий пармезан — 2 ст. ложки;
  • дрібно нарізану цибулю-порей — 2 ст. ложки;
  • молоко — 1/2 склянки.

Як приготувати:

  • Змішуємо в мисці борошно і сіль, катаємо в ній шматки вершкового масла.
  • Додаємо часник, цибулю, тертий і звичайний пармезан, перемішуємо до консистенції тіста.
  • Змішуємо воду з молоком. В середині тесту видавлюємо поглиблення і заливаємо туди суміш. Перемішуємо з тестом.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів. Місимо тісто на посипаній борошном дошці. Ліпимо булочки і розміщуємо їх на деко, змастивши його олією.
  • Булочки змащуємо залишками суміші води і молока, обсипаємо сиром. Випікаємо не більше 20 хвилин.

Сирно-молочна глазур прикрасить булки, додасть їм незвичності. Приготування займає близько 35 хвилин.

Дивіться також:  Качка з яблуками в духовці – 13 рецептів приготування вдома
Прокрутка до верху