Готуємо з сиром
Сир додає глибини смаку часникового хліба. Для часникового булок можна взяти будь-сир, а в цьому рецепті використовується пармезан.
Вам знадобляться:
- самоподнимающаяся борошно — 2 склянки;
- сіль — 1/4 ч. ложки;
- подрібнений часник — 1 зубчик;
- нарізане тверде вершкове масло — 30 г;
- пармезан — 1 ст. ложка;
- тертий пармезан — 2 ст. ложки;
- дрібно нарізану цибулю-порей — 2 ст. ложки;
- молоко — 1/2 склянки.
Як приготувати:
- Змішуємо в мисці борошно і сіль, катаємо в ній шматки вершкового масла.
- Додаємо часник, цибулю, тертий і звичайний пармезан, перемішуємо до консистенції тіста.
- Змішуємо воду з молоком. В середині тесту видавлюємо поглиблення і заливаємо туди суміш. Перемішуємо з тестом.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Місимо тісто на посипаній борошном дошці. Ліпимо булочки і розміщуємо їх на деко, змастивши його олією.
- Булочки змащуємо залишками суміші води і молока, обсипаємо сиром. Випікаємо не більше 20 хвилин.
Сирно-молочна глазур прикрасить булки, додасть їм незвичності. Приготування займає близько 35 хвилин.