Часникові булочки – 6 простих і смачних рецептів

Часникові булочки на кефірі

Булочки на кефірі дуже корисні, а ще корисніше їх робить доданий до тесту мед.

Вам знадобиться:

  • кефір — 1 склянка;
  • борошно — 3,5 склянки;
  • вершкове масло — півсклянки;
  • розтоплене вершкове масло — 2 ст. ложки;
  • миттєві дріжджі — 2 ст. ложки;
  • велике куряче яйце;
  • мед — 1/4 склянки;
  • сіль — 1/2 ч. ложки.

Як приготувати:

  • Змащуємо маслом деко. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Розтоплюємо масло в маленькій каструльці.
  • До розплавленого олії додаємо кефір, нагріваємо до 40 градусів.
  • Додаємо суміш, мед, дріжджі, яйце і сіль у миску, перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Додаємо 2 склянки борошна, продовжуємо перемішувати. Під час процедури поступово додаємо борошно. Тісто не повинно липнути до ложці.
  • Формуємо булочки і викладаємо на деко. Накриваємо вологим рушником і ставимо на 10 хвилин у тепле місце.
  • Запікаємо 10-15 хвилин, поки булочки не стануть золотисто-коричневими.
  • Виймаємо деко і змащуємо кожну булочку розтопленим маслом.

Рецепт не найпростіший, але приготування часникового булочок займає всього півгодини.

Дивіться також:  Як смачно приготувати плов з курки – 7 рецептів
Прокрутка до верху