Часникові булочки на кефірі
Булочки на кефірі дуже корисні, а ще корисніше їх робить доданий до тесту мед.
Вам знадобиться:
- кефір — 1 склянка;
- борошно — 3,5 склянки;
- вершкове масло — півсклянки;
- розтоплене вершкове масло — 2 ст. ложки;
- миттєві дріжджі — 2 ст. ложки;
- велике куряче яйце;
- мед — 1/4 склянки;
- сіль — 1/2 ч. ложки.
Як приготувати:
- Змащуємо маслом деко. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Розтоплюємо масло в маленькій каструльці.
- До розплавленого олії додаємо кефір, нагріваємо до 40 градусів.
- Додаємо суміш, мед, дріжджі, яйце і сіль у миску, перемішуємо до однорідної консистенції.
- Додаємо 2 склянки борошна, продовжуємо перемішувати. Під час процедури поступово додаємо борошно. Тісто не повинно липнути до ложці.
- Формуємо булочки і викладаємо на деко. Накриваємо вологим рушником і ставимо на 10 хвилин у тепле місце.
- Запікаємо 10-15 хвилин, поки булочки не стануть золотисто-коричневими.
- Виймаємо деко і змащуємо кожну булочку розтопленим маслом.
Рецепт не найпростіший, але приготування часникового булочок займає всього півгодини.