Часникові булочки – 6 простих і смачних рецептів

З дріжджового тіста

Рецепт з дріжджовим тістом — знахідка для ледачих, втомлених і квапливих. Тісто вже готове, так що крок його приготування пропускається.

Вам знадобиться:

  • тепле молоко — 1 стакан;
  • вершкове масло — півсклянки;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — 1 ч. ложка;
  • куряче яйце — 2 штуки;
  • часниковий порошок — 1,5 ч. ложки;
  • чебрець — 1/2 ч. ложки;
  • петрушка — 2 ч. ложки;
  • базилік — 1/2 ч. ложки.

Як готувати:

  • До дріжджового тесту додаємо молоко, сіль, цукор, яйця, масло, чайну ложку часникового порошку, ½ чайної ложки петрушки, чебрець і базилік. Збиваємо і змішуємо. Тісто має бути однорідним і трохи липким. Ліпимо колобки.
  • Змащуємо велику миску вершковим маслом і катаємо в ній кожен колобок. Накриваємо вологим рушником, залишаємо в теплі на 1-1,5 години.
  • Змащуємо деко вершковим маслом, скачуємо колобки піднявся з тіста, викладаємо на деко, накриваємо рушником і знову ставимо в тепло на півгодини.
  • Нагріваємо духовку до 180 градусів і печемо булочки протягом 25 хвилин до золотистого кольору.
  • Змішуємо часниковий порошок, петрушку і розтануло масло, заправляємо сумішшю булочки.

На приготування таких булочок піде не більше години.

Крім необхідних продуктів для випічки булочок, тепло рук і бажання готувати для сім’ї та друзів — це додаткове важлива умова. Тому ми завжди віддаємо перевагу домашню випічку магазинної. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!

Дивіться також:  Пхали з шпинату по-грузинськи – 3 покрокових рецепта приготування
Прокрутка до верху