З дріжджового тіста
Рецепт з дріжджовим тістом — знахідка для ледачих, втомлених і квапливих. Тісто вже готове, так що крок його приготування пропускається.
Вам знадобиться:
- тепле молоко — 1 стакан;
- вершкове масло — півсклянки;
- цукор — 50 г;
- сіль — 1 ч. ложка;
- куряче яйце — 2 штуки;
- часниковий порошок — 1,5 ч. ложки;
- чебрець — 1/2 ч. ложки;
- петрушка — 2 ч. ложки;
- базилік — 1/2 ч. ложки.
Як готувати:
- До дріжджового тесту додаємо молоко, сіль, цукор, яйця, масло, чайну ложку часникового порошку, ½ чайної ложки петрушки, чебрець і базилік. Збиваємо і змішуємо. Тісто має бути однорідним і трохи липким. Ліпимо колобки.
- Змащуємо велику миску вершковим маслом і катаємо в ній кожен колобок. Накриваємо вологим рушником, залишаємо в теплі на 1-1,5 години.
- Змащуємо деко вершковим маслом, скачуємо колобки піднявся з тіста, викладаємо на деко, накриваємо рушником і знову ставимо в тепло на півгодини.
- Нагріваємо духовку до 180 градусів і печемо булочки протягом 25 хвилин до золотистого кольору.
- Змішуємо часниковий порошок, петрушку і розтануло масло, заправляємо сумішшю булочки.
На приготування таких булочок піде не більше години.
Крім необхідних продуктів для випічки булочок, тепло рук і бажання готувати для сім’ї та друзів — це додаткове важлива умова. Тому ми завжди віддаємо перевагу домашню випічку магазинної. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!