Готуємо в хлібопічці
Часниковий хліб підходить для перших, других страв, бутербродів. Щоб додати мучному виробу прянощі, доповнимо зеленню.
Інгредієнти:
- борошно – 400-420 г;
- вода – 250 мл;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сметана – 2 ст. л.;
- дріжджі – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- часник – 3 зубчики;
- зелень кропу – 2 гілки.
Приготування:
- Перед замешиванием тесту, треба підготувати до роботи хлібопічку, вставити лопатку.
- У форму покласти масло, воду, сметану.
- Просіяти борошно, додати до решти інгредієнтів, зробити поглиблення.
- Насипати в лунку дріжджі, цукор, сіль.
- Натерти часник, подрібнити зелень кропу. Додати суміш у форму.
- Готуємо в хлібопічці. Вставляємо в неї форму з тестом, встановлюємо програму «основна випічка».
Тісто повинне вийти податливим, але пружним. Через 4 години вийде рум’яний хліб з ароматом часнику. Нарізати рекомендується охолоджений продукт.