Часниковий хліб – 6 рецептів, як приготувати в духовці, в хлібопічці і на сковороді

Готуємо в хлібопічці

Часниковий хліб підходить для перших, других страв, бутербродів. Щоб додати мучному виробу прянощі, доповнимо зеленню.

Інгредієнти:

  • борошно – 400-420 г;
  • вода – 250 мл;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • дріжджі – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • зелень кропу – 2 гілки.

Приготування:

  • Перед замешиванием тесту, треба підготувати до роботи хлібопічку, вставити лопатку.
  • У форму покласти масло, воду, сметану.
  • Просіяти борошно, додати до решти інгредієнтів, зробити поглиблення.
  • Насипати в лунку дріжджі, цукор, сіль.
  • Натерти часник, подрібнити зелень кропу. Додати суміш у форму.
  • Готуємо в хлібопічці. Вставляємо в неї форму з тестом, встановлюємо програму «основна випічка».

Тісто повинне вийти податливим, але пружним. Через 4 години вийде рум’яний хліб з ароматом часнику. Нарізати рекомендується охолоджений продукт.

Дивіться також:  Що можна приготувати з сиру – 15 рецептів
Прокрутка до верху