Черемховий торт – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний і ароматний домашній торт

Торт Чародійка з черемхового борошна

Бісквітний корж, прослоенний заварним кремом і вкритий шоколадною глазур’ю, – що може бути простіше і смачніше? Але якщо частина борошна замінити черемхового, то десерт придбає приємний мигдальний смак і стане ще апетитніше.

Пропорції інгредієнтів для черемухового бісквіта:

  • 4 яйця;
  • 180 г цукрового піску;
  • 5 г розпушувача;
  • 100 р пшеничного борошна;
  • 60 г черемхового борошна.

Для заварного крему і шоколадної глазурі використовуються:

  • 200 мл молока;
  • 100 г цукрового піску;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 1 яйце;
  • 30 г крохмалю;
  • 170 г вершкового масла (70 р – глазур);
  • 70 г темного шоколаду.

Черговість дій:

  • В яйця, всипати цукор і збивати все міксером 7 – 10 хвилин до пишноти і дочиста. Потім невеликими частинами ввести суміш з розпушувача і обох видів борошна. З отриманого тіста спекти при 180 градусах бісквіт діаметром 20 – 22 см, витративши на це приблизно 40 хвилин. Дати коржу відлежатися ніч у холодильнику.
  • Яйце розтерти з цукром і крохмалем. Потім цю суміш розвести молоком і уварити до густоти. У гарячий крем покласти масло і збити міксером.
  • Бісквіт розпустити на два коржі. На один викласти весь крем і накрити іншим. Шоколад і вершкове масло розтопити на паровій бані і покрити вийшла глазур’ю торт зверху і з боків.
Дивіться також:  Дріжджове листкове тісто – 3 рецепта швидкого приготування в домашніх умовах