Торт Чародійка з черемхового борошна
Бісквітний корж, прослоенний заварним кремом і вкритий шоколадною глазур’ю, – що може бути простіше і смачніше? Але якщо частина борошна замінити черемхового, то десерт придбає приємний мигдальний смак і стане ще апетитніше.
Пропорції інгредієнтів для черемухового бісквіта:
- 4 яйця;
- 180 г цукрового піску;
- 5 г розпушувача;
- 100 р пшеничного борошна;
- 60 г черемхового борошна.
Для заварного крему і шоколадної глазурі використовуються:
- 200 мл молока;
- 100 г цукрового піску;
- 8 г ванільного цукру;
- 1 яйце;
- 30 г крохмалю;
- 170 г вершкового масла (70 р – глазур);
- 70 г темного шоколаду.
Черговість дій:
- В яйця, всипати цукор і збивати все міксером 7 – 10 хвилин до пишноти і дочиста. Потім невеликими частинами ввести суміш з розпушувача і обох видів борошна. З отриманого тіста спекти при 180 градусах бісквіт діаметром 20 – 22 см, витративши на це приблизно 40 хвилин. Дати коржу відлежатися ніч у холодильнику.
- Яйце розтерти з цукром і крохмалем. Потім цю суміш розвести молоком і уварити до густоти. У гарячий крем покласти масло і збити міксером.
- Бісквіт розпустити на два коржі. На один викласти весь крем і накрити іншим. Шоколад і вершкове масло розтопити на паровій бані і покрити вийшла глазур’ю торт зверху і з боків.