Червона риба в духовці – 10 рецептів приготування

Риба, фарширована сиром і грибами

Прекрасний варіант фаршированої гарячої закуски для святкового столу, для виконання якого необхідні:

  • лосось – 1,3 кг;
  • печериці – 300 г;
  • сир – 150 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • лимон – 1 шт.;
  • желатин швидкорозчинний – 15 г;
  • сіль, перець, зелень і листя салату.

Щоб покуштувати апетитну і соковиту закуску з прекрасним ароматом:

  • Риба потрошится, очищається від луски і обезглавливается.
  • У тушки зрізують плавники і хвіст.
  • За допомогою гострого ножа реберні кістки відокремлюються від хребта і видаляються при використанні пінцету.
  • Хребет вирізається в останню чергу, щоб вийшла тушка без кісток.
  • Отримане філе солиться, перчится, взбрызгивается соком лимона, притрушивается пропущеним через прес часником і отставляется.
  • Через 20 хвилин по тушці розподіляється желатин.
  • Подрібнену цибулю пассеруется до м’якості, після чого до нього додаються грибні пластинки і смажать до готовності.
  • Начинка готується з обсмаженого цибулі, грибів, а також натертого сиру і подрібненої зелені.
  • На філе треться заморожене масло, після чого викладається начинка рівномірним шаром.
  • Тушка скріплюється у формі цілої риби за допомогою зубочисток і викласти на вистелений фольгою деко.
  • Запікається рибна закуска 40 хвилин при температурі 200°C.
  • Перед подачею на стіл блюдо злегка остуджується, викласти на листя салату, а зубочистки видаляються.

Таким чином, запечена червона риба – це прекрасне страву, при приготуванні якого в духовці можливо зберегти всі корисні властивості і надати страві неповторний смак.

Дивіться також:  Тісто для пельменів на воді класичне – 8 смачних рецептів у домашніх умовах
Прокрутка до верху