Риба, фарширована сиром і грибами
Прекрасний варіант фаршированої гарячої закуски для святкового столу, для виконання якого необхідні:
- лосось – 1,3 кг;
- печериці – 300 г;
- сир – 150 г;
- масло вершкове – 150 г;
- цибуля – 2 шт.;
- часник – 1 головка;
- лимон – 1 шт.;
- желатин швидкорозчинний – 15 г;
- сіль, перець, зелень і листя салату.
Щоб покуштувати апетитну і соковиту закуску з прекрасним ароматом:
- Риба потрошится, очищається від луски і обезглавливается.
- У тушки зрізують плавники і хвіст.
- За допомогою гострого ножа реберні кістки відокремлюються від хребта і видаляються при використанні пінцету.
- Хребет вирізається в останню чергу, щоб вийшла тушка без кісток.
- Отримане філе солиться, перчится, взбрызгивается соком лимона, притрушивается пропущеним через прес часником і отставляется.
- Через 20 хвилин по тушці розподіляється желатин.
- Подрібнену цибулю пассеруется до м’якості, після чого до нього додаються грибні пластинки і смажать до готовності.
- Начинка готується з обсмаженого цибулі, грибів, а також натертого сиру і подрібненої зелені.
- На філе треться заморожене масло, після чого викладається начинка рівномірним шаром.
- Тушка скріплюється у формі цілої риби за допомогою зубочисток і викласти на вистелений фольгою деко.
- Запікається рибна закуска 40 хвилин при температурі 200°C.
- Перед подачею на стіл блюдо злегка остуджується, викласти на листя салату, а зубочистки видаляються.
Таким чином, запечена червона риба – це прекрасне страву, при приготуванні якого в духовці можливо зберегти всі корисні властивості і надати страві неповторний смак.