Червона сочевиця – 10 смачних рецептів приготування страв

Хліб із червоної сочевиці без борошна

Хліб з червоної сочевиці без борошна – це оригінальний продукт, який варто спробувати приготувати. Такий хліб відрізняється цікавим смаком, корисними та поживними властивостями. Подавайте його до гарячих частування або доповнюйте різними намазками.

Час готування – 1 година

Час приготування – 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Йогурт – 115 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Насіння гарбуза – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Італійські трави – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Кунжут – для посипання.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти за списком та викладаємо на робочий стіл.
  2. Червону сочевицю рекомендується за дві години до початку приготування залити водою.
  3. Перед приготуванням сочевицю відкидаємо на сито і зливаємо всю рідину.
  4. Підготовлену сочевицю викладаємо у глибоку миску. Поливаємо олією, доповнюємо яйцями та йогуртом. Сюди ж відправляємо сіль, розпушувач та ароматні спеції.
  5. Усі продукти перебиваємо блендером до повної однорідності.
  6. Окремо натираємо на тертці сир і подрібнюємо насіння.
  7. Обидва інгредієнти викладаємо на нашу заготівлю. Розмішуємо.
  8. Вибираємо підходящу форму для випікання хліба. Застилаємо її пергаментом та виливаємо нашу масу.
  9. Усю поверхню заготовки засипаємо кунжутом.
  10. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 50 хвилин. Якщо верхівка почне пригоряти, прикриваємо фольгою.
  11. Перекладаємо готовий хліб на стіл і даємо йому охолонути.
  12. Хліб із червоної сочевиці без борошна готовий. Ріжте на скибочки і спробуйте!
Дивіться також:  Солянка з квашеної капусти — 8 рецептів смачного приготування