Хліб із червоної сочевиці без борошна
Хліб з червоної сочевиці без борошна – це оригінальний продукт, який варто спробувати приготувати. Такий хліб відрізняється цікавим смаком, корисними та поживними властивостями. Подавайте його до гарячих частування або доповнюйте різними намазками.
Час готування – 1 година
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Сочевиця червона – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Йогурт – 115 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Насіння гарбуза – 10 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Італійські трави – 1 ч.л.
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Кунжут – для посипання.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти за списком та викладаємо на робочий стіл.
- Червону сочевицю рекомендується за дві години до початку приготування залити водою.
- Перед приготуванням сочевицю відкидаємо на сито і зливаємо всю рідину.
- Підготовлену сочевицю викладаємо у глибоку миску. Поливаємо олією, доповнюємо яйцями та йогуртом. Сюди ж відправляємо сіль, розпушувач та ароматні спеції.
- Усі продукти перебиваємо блендером до повної однорідності.
- Окремо натираємо на тертці сир і подрібнюємо насіння.
- Обидва інгредієнти викладаємо на нашу заготівлю. Розмішуємо.
- Вибираємо підходящу форму для випікання хліба. Застилаємо її пергаментом та виливаємо нашу масу.
- Усю поверхню заготовки засипаємо кунжутом.
- Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 50 хвилин. Якщо верхівка почне пригоряти, прикриваємо фольгою.
- Перекладаємо готовий хліб на стіл і даємо йому охолонути.
- Хліб із червоної сочевиці без борошна готовий. Ріжте на скибочки і спробуйте!