Чіабатта – популярний, класичний вигляд пшеничного італійського білого хліба. Пишний, повітряний невеликий батончик. Як добре вранці, порізати свіжий хліб, з тане в роті скоринкою, подати до кави з вершками і шматочком сиру. Кращого сніданку, здавалося б, важко придумати.
Популярність чіабатти давно перейшла межі рідної Італії і зараз цей чудовий хліб
Розглянемо рецепт приготування чіабатти в домашніх умовах.
Інгредієнти для приготування чіабатти в домашніх умовах
- борошно – 900 гр.,
- вода – 850 мл,
дріжджі сухі – 15 ч. л.
Приготування чіабатти в домашніх умовах
Поставити опару.У невелику миску влити 100 мл води, додати дріжджі на кінчику ножа , всипати 180 грамів борошна. Замісити тісто і залишити годин на 12 – 15.
У чашу міксера викласти залишилися за рецептурою інгредієнти. Всипати борошно, влити воду і покласти дріжджі. Перемішувати міксером всі інгредієнти, не забуваючи додавати шматочки опари.Якщо не хочете використовувати міксер, то можна замісити тісто вручну, як це роблять італійки будинку, віддаючи тест свою позитивну енергетику.
Узяти велику миску, згорнути тісто конвертом і покласти в неї тісто швом вниз. Накрити харчовою плівкою і залишити на 1 годину.
Через годину обсяг песта повинен збільшитися в 2 рази. Вийняти тісто з миски, знову згорнути конвертом і покласти його на 2 години для підйому.
Пройшло 2 години, об’єм тіста збільшився в 5 разів. Дістати тісто з миски знову обробити конвертом, перевернути швом вниз і розрізати тісто на 3 рівні частини.
На деко, вистелений папером для запікання, викласти заготовки, накрити рушником і дати настоятися ще 1.5 години
Випікати чіабатту в сильно прогрітій духовці 30 хвилин.