Тарталетки з вершками і ягідним соусом
Чудовими виходять витончені кошики, наповнені пишними вершками і ніжним ягідним соусом.
Склад продуктів:
- звичайний цукор — 100 г;
- яєчні жовтки — 4 шт.;
- сир вершковий (мякий) — 150 г;
- пісочні тарталетки — 10 шт.;
- лікер/сироп апельсиновий — 2 ст. л.;
- свіжі вершки (10% жирності) — 200 г;
- цедра апельсина, меліса, полуниця, малина, ванілін.
Спосіб приготування:
- Покласти вершки в сотейник, трохи прогріваємо, безперервно заважаючи склад, викладаємо жовтки, збиті з білим цукром. Влаштовуємо теплову обробку продуктів на самому тихому вогні або на водяній бані. Не кип’ятимо!
- Злегка нагріту суміш збиваємо віночком, чекаючи, коли маса загусне.
- Додаємо в охолоджений соус м’який вершковий сир, подрібнені ягоди малини і полуниці. Приправляємо складу лікером або сиропом, ретельно збиваємо компоненти.
- Наповнюємо тарталетки приготованим запашним соусом, прикрашаємо листочками меліси, залишилися ягодами, посипаємо апельсиновою цедрою, ваніліном і цукровою пудрою за власним уподобанням.
Подаємо десерт відразу після приготування.
Коли ми в черговий раз думаємо про те, чим начинити тарталетки, забудемо на час про самому процесі. Довіримося особистої інтуїції, станемо импровизаторами. Результат буде феноменальний!