Жульєн з грибами в тарталетках
Невеликий запас елегантних тарілочок з тіста дозволяє швидко організувати ситний сніданок або поживний обід. «Смачний» свято кожен день!
Перелік продуктів:
- гриби гливи (лисички або печериці) — 250 г;
- свіжа сметана — 50 г;
- сир — 70 г;
- тарталетки — 6 шт.;
- крохмаль (бажано картопляний) — 5 г;
- цибулина;
- олія (соняшникова та вершкове) — по 30 м;
- сіль, перець.
Поетапне приготування:
- Помиті гриби нарізаємо маленькими скибочками, викладаємо на сковороду, нагріваємо ємність на сильному вогні, оскільки в процесі теплової обробки відбувається виділення великої кількості грибного соку.
- Після повного випаровування рідини поміщаємо обидва види масла, підсмажуємо гливи до золотистого кольору. Додаємо нашатковану кубиками цибулю, приправляємо сіллю і перцем. Продовжуємо приготування на тихому вогні, поки цибуля не стане прозорим.
- Далі приєднуємо сметану і крохмаль. Думаючи про те, чим начинити тарталетки, потрібно пам’ятати, що таке наповнення не повинно бути рідким, інакше тісто вбере вологу і розм’якне! У нашому випадку роль абсорбуючого речовини грає крохмаль.
- Поміщаємо в гриби сметанную суміш, перемішуємо склад, тушкуємо на слабкому вогні, поки маса не загусне.
- Наповнюємо фігурні кошики приготовленої начинкою. Споруджуємо невелику гірку, посипаємо стружкою тертого сиру, запікаємо в духовці 20 хвилин при 180 °C.
Жульєн з грибами в тарталетках — страва вишукана, смачна і досить калорійна! Прихильникам струнких фігур варто обмежити свої апетити.