Чізкейк без випічки – 9 перевірених рецептів

Малиновий десерт на швидку руку

Цей малиновий чізкейк хоч і складається з трьох шарів (корж з печива, сирне суфле і малинове желе), але готується досить швидко завдяки тому, що шари на стабілізацію і застигання відправляються в морозильну камеру. Інша особливість рецепта полягає в тому, що чізкейк з печивом зазвичай готується з пісочної випічки, а тут використовується вівсяне ласощі.

У процесі приготування використовуються:

  • 300-340 г вівсяного печива;
  • 200 г м’якого вершкового масла;
  • 500 г сиру;
  • 300 г малини;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 125 г цукру;
  • 200 мл сметани;
  • 24 г харчового желатину;
  • 100 мл крижаної води;
  • упаковка малинового желе і ягоди малини для прикраси.

Готуємо наступним чином:

  • У кухонному фуд процесорі перебити вівсяну випічку з маслом до стану крихти, яку розподілити по дну ємності для пирога, утрамбувати. Відправити на 10 хвилин у морозилку.
  • Половину ягід малини разом із сиром, сметаною і цукром (в тому числі ванільним) перетворити блендером в кремоподібну пасту. Влити розпущений желатин і рівномірно розподілити його обертальними рухами ложкою або лопаткою.
  • Поверх прошарку з вівсяних крихт перекласти половину суфле, на нього залишилася малину, а зверху – знову сирний крем. Відправити все на 20 хвилин у морозилку.
  • Зверху на схопився крем розкласти ягоди для декору і залити зверху малиновим желе, далі – холодильник. Чізкейк можна подавати відразу після того, як схопиться.
  • Наостанок, багатьом господиням дуже знадобиться одна хитрість, яка допоможе легко витягти будь чізкейк без випічки з форми, не відокремлюючи його від стінок ножем. На кілька хвилин форму з десертом оберніть махровим рушником, змоченим у гарячій воді, і торт легко відійде від стінок.

    Дивіться також:  Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 7 рецептів