Готуємо шоколадний десерт
Зробити смак чізкейку ще більш яскравим і насиченим допоможе какао. В результаті вийде десерт з ніжною шоколадною ноткою. Крім какао (3ст.л.), буде потрібно: 220 г вершкового сиру, 120 г цукру, 150 г солодкого печива (пісочного), 1/3 пачки вершкового жирного масла, плитку шоколаду без начинки, 120 мл жирних вершків.

Шоколад топиться на водяній бані до рідкого стану і остуджується.
Печиво подрібнюється в дрібну крихту, змішується з розтопленим маслом і 1 ст. л. цукрового піску. Ця маса утрамбовується у форму, яка забирається на півгодини на холод.
Вершки збиваються до стану м’якої піни, до них додається рідкий шоколад і какао порошок.
Сир збивається з рештою цукровим піском і змішується з шоколадною масою.
Отриманий крем вливається в заготовку з печива і відправляється в холодильник на півгодини.
Прикрашається частування шоколадною крихтою і какао.