Рецепт приготування без випічки
Чізкейк без випічки з маскарпоне — полегшений варіант приготування ніжного десерту своїми руками.
- печиво 300 гр;
- вершки 33 % 200 мл;
- сир маскарпоне 500 гр;
- цукор 150 гр;
- вершкове масло 100 гр;
- пакетик ваніліну;
- желатин 20 гр.
Візьмемо цукрове печиво і перетворимо в посипання. Рекомендується обробити блендером або в м’ясорубці, вручну це триває довше.
Підготуйте желатин — залийте теплою водою і прогрійте на повільному вогні. Не забувайте час від часу помішувати, щоб продукт розчинився до останньої крихти. Як тільки це відбудеться — відставте в сторону, щоб він охолов. Желатин буде потрібен для начинки, і він не повинен бути гарячим, щоб вершки не згорнулися — лише злегка теплим.
Далі розтопимо масло і заллємо з крихтою, замісимо. Основа готова і її можна перемістити в форму. Викладаючи основу, добре розрівнюємо і утрамбовуємо, щоб основа вийшла щільною. Ставимо в холодильник для застигання.
Тепер можна підготувати начинку. Вершки збиваємо з цукром, додаємо сир і ваніль, гарненько перемішуємо міксером. Останнім буде желатин — вливаємо в начинку і останній раз опрацьовуємо міксером.
Заливаємо кремоподібної сумішшю корж і поміщаємо в холодильну камеру на чотири години. Декоруємо листочками м’яти, посипкою, ягодами — чим душа забажає.