Шоколадний чізкейк з сиром маскарпоне
Сир маскарпоне робить начинку нереально ніжною і легкою. Аналогом може стати сир, але смак цих продуктів реально відрізняється. Пропонуємо всім любителям шоколадних десертів чізкейк з включенням шоколаду і ніжним, що тане в роті начинкою.
- печиво — 200 гр;
- топлене масло — 50-60 гр;
- маскарпоне — 250 гр;
- вершки 35 % — 150 гр;
- цукрова пудра і какао гранульоване — по 2 ст. л.;
- коньяк або лікер — 2 ст. л.;
- чорний шоколад — одна плитка.
Першим ділом готуємо основу з м’ятої печива і масла. Достатній вміст олії визначається станом печива — якщо добре злипається грудками, значить досить. Розподілити по дну форми. Поки коржик «схоплюється», підготуємо начинку: топленую шоколадку в теплому вигляді змішати з 2-3 ложками вершками. Окремо змішати сир і залишок вершків, пудрою. З’єднати з шоколадною сумішшю, коньяком. Перемішати і влити на основу. Рекомендується залишати десерт застигати на ніч. Зверху злегка притрусити какао.