Деруни без яєць в духовці
Якщо потрібно приготувати велику порцію драніков, то можна приготувати їх в духовці. Добре готувати таким чином деруни з добавками. Наприклад, з м’ясом. Тоді ви будете впевнені, що начинка добре пропеклась.
Рецепт:
- картопля – 1 кілограм;
- ріпчаста цибуля – 100 гр, або дві середні головки;
- часник – 2 зубці, дрібно нарубаного, якщо така добавка доведеться за смаком;
- кріп за бажанням;
- сіль, перець за смаком.
Далі готуємо за такою схемою:
Очищену картоплю і цибулю натерти на дрібній тертці. Деякі господині радять одну частину картоплі натерти на дрібній, а другу на середній тертці, щоб маса вийшла однорідною, але поджаривалась з скоринкою. Пам’ятаємо про секрети, і добре перемішавши всі інгредієнти, відкидаємо масу на друшляк, дати стекти зайвої рідини.
Беремо деко застеляємо його пергаментом і викладаємо сформовані оладки. Духовку потрібно попередньо нагріти до позначки 185 градусів, час запікання близько 30 хвилин.