Оладки з яблуками
Час приготування: близько півгодини, розрахований приблизно на 6 порцій.
Інгредієнти
- Борошно – 2 склянки;
- Яблука – 2-3 стиглих, соковитих яблука;
- Кисле молоко або кефір – 0,75 склянки
- Яйця – 1 шт;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Харчова сода – на кінчику ч. ложки;
- Олія для смаження.
Яблука (разом зі шкіркою) подрібнити на крупній тертці, додати збите з цукром яйце, половину загальної кількості кислого молока, соду, всипати, поступово розмішуючи, борошно – щоб не було грудок, добре вимісити і лише потім довести до загального обсягу молока або кефіру.
На попередньо розігріту сковороду викласти ложкою невеликі коржі, обсмажити до легкого підрум’янення, не пересмажуючи оладки з обох сторін.
Оладки, приготовані за цим рецептом, дуже ніжні на смак і щільності, вони можуть бути политі соусом, рецепт якого наведений вище і подані відповідним чином, вони можуть стати прекрасним доповненням Вашого меню.
Також, продовжуючи яблучну тему, хотілося б поділитися кількома цікавими рецептами печених яблук.