Готуємо по вірменському рецептом
Долма по-вірменськи — це майже класичний варіант долми, однак найчастіше її тушкують з деякими відступами від звичайного варіанту:
- вірменська догма відрізняється додаванням у фарш часнику. Трохи, пара-трійка зубчиків пожвавлять смак страви;
- ще треба додати більше спецій і зелені. Як варіант можна запропонувати базилік, куркума, шавлія, каррі — на ваш смак і розсуд. Спеціями долму не зіпсувати;
- у процесі гасіння рис і м’ясо вберуть в себе багато рідини і стануть соковитими. Але деякі додають ще більшої соковитості у фарш трошки натурального йогурту або мацоні.
Принцип приготування долми по-вірменськи той же, а ось як виглядає рецептура:
- півкіло яловичини;
- півсотні листків;
- по 300 г сухого рису і цибулі-ріпки;
- кінза, майоран, базилік — все на око, приблизно по 50 г (але майорану вдвічі менше);
- за смаком солі, перцю гострого меленого і чорного, а також трохи перцю чилі.