Долма — 7 рецептів приготування

Готуємо по вірменському рецептом



Долма по-вірменськи — це майже класичний варіант долми, однак найчастіше її тушкують з деякими відступами від звичайного варіанту:

  • вірменська догма відрізняється додаванням у фарш часнику. Трохи, пара-трійка зубчиків пожвавлять смак страви;
  • ще треба додати більше спецій і зелені. Як варіант можна запропонувати базилік, куркума, шавлія, каррі — на ваш смак і розсуд. Спеціями долму не зіпсувати;
  • у процесі гасіння рис і м’ясо вберуть в себе багато рідини і стануть соковитими. Але деякі додають ще більшої соковитості у фарш трошки натурального йогурту або мацоні.

Принцип приготування долми по-вірменськи той же, а ось як виглядає рецептура:

  • півкіло яловичини;
  • півсотні листків;
  • по 300 г сухого рису і цибулі-ріпки;
  • кінза, майоран, базилік — все на око, приблизно по 50 г (але майорану вдвічі менше);
  • за смаком солі, перцю гострого меленого і чорного, а також трохи перцю чилі.
Дивіться також:  Що приготувати з яловичини? 30 рецептів приготування яловичини і телятини
Прокрутка до верху