Домашнє ласощі з сливи
Зливу поряд з іншими фруктами і ягодами теж може стати прекрасною основою для смачного кисло-солодкого желе.
В цьому випадку потрібно взяти:
- 150 г стиглих плодів сливи;
- 100 г цукру (кількість цього інгредієнта можна регулювати залежно від особистих переваг);
- 600 мл питної води;
- 20 г желатину.
Домашній рецепт желе з желатином з сливи по кроках:
- Вимиті сливи після видалення кісточок нарізати невеликими шматочками, залити 0,5 л води, додати цукор і проварити все на плиті після закипання протягом п’яти хвилин.
- Використовуючи останні 100 мл води підготувати рецептурну кількість желатину.
- Гарячі сливи в сиропі перелити в чашу блендера і перебити в однорідну гомогенну масу. Потім повернути в каструлю і з’єднати з підготовленим желатином.
- Коли желе охолоне до кімнатної температури, його слід розподілити по порційним ємкостей і відправити на 2-4 години на холод.