Домашнє Желе – 11 рецептів з желатином

Домашнє ласощі з сливи

Зливу поряд з іншими фруктами і ягодами теж може стати прекрасною основою для смачного кисло-солодкого желе.

В цьому випадку потрібно взяти:

  • 150 г стиглих плодів сливи;
  • 100 г цукру (кількість цього інгредієнта можна регулювати залежно від особистих переваг);
  • 600 мл питної води;
  • 20 г желатину.

Домашній рецепт желе з желатином з сливи по кроках:

  • Вимиті сливи після видалення кісточок нарізати невеликими шматочками, залити 0,5 л води, додати цукор і проварити все на плиті після закипання протягом п’яти хвилин.
  • Використовуючи останні 100 мл води підготувати рецептурну кількість желатину.
  • Гарячі сливи в сиропі перелити в чашу блендера і перебити в однорідну гомогенну масу. Потім повернути в каструлю і з’єднати з підготовленим желатином.
  • Коли желе охолоне до кімнатної температури, його слід розподілити по порційним ємкостей і відправити на 2-4 години на холод.
Дивіться також:  Французький яблучний пиріг – 7 рецептів