Еклери — 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Як наповнити еклери кремом зі шприцом і без шприца?

Щоб наповнити кремом еклери, краще використовувати шприц. Для цього у центральній частині на денці кожній порції робиться маленький отвір, через яке вводиться начинка. Але деякі господині вважають за краще заповнювати тістечка, зробивши невеличкий надріз зверху.

Але що робити, коли під рукою не виявилося спеціального пристосування?

Начинити еклери в цьому випадку можна наступними способами:

  • Скористатися великим медичним шприцом, знявши з нього голку і поклавши всередину крем.
  • Начинити десерт з допомогою кондитерського мішка. Якщо його теж не виявилося під рукою, можна використовувати будь-яку спорожнілу упаковку з носиком-дозатором (наприклад, з-під майонезу або згущеного молока). Зріжте дно і видаліть залишки продукту, який знаходився там раніше і ретельно відмийте її зсередини.
  • Зрізати з тістечок верхівку, чайною ложкою покласти всередину крем, а потім повернути «кришечку» на місце.

Щоб замаскувати отвір, через який вводився наповнювач, еклери рясно посипають цукровою пудрою або використовують глазур.

Дивіться також:  Як приготувати хмиз в домашніх умовах? 6 рецептів