Рецепт приготування з квасолі
Дуже поживним виходить фалафель на основі білої або чорної квасолі. Вона повинна бути відвареної до м’якості. Крім квасолі (350 г), потрібно використовувати: 170 г солодкої картоплі, по 1 ч. л. сушеного лука, і гранульованого часнику, сік половини лайма, сіль, перець, олія.

Солодкий картопля відварюється в підсоленій воді до готовності, а потім разом з заздалегідь підготовленої квасолею перетворюється в однорідну масу.
В отримане пюре додаються приправи, лаймовий сік, сіль і перець за смаком.
З ароматною маси катаються кульки однакового розміру, а потім пальцями перетворюються в коржі.
Заготовки з обох сторін підрум’янюються на будь-якій рослинній олії.
Готові коржі можна полити часниковим соусом і загорнути в свіжий лаваш.