Фалафель з додаванням булгуру
Крім нуту в фалафель можна додати булгур. Це зробить смак готового блюда ще більш цікавим. Для такого частування потрібно використовувати: 230 г турецького гороху, 70 м булгуру, по 0,5 ч. л. куміна, коріандру, меленого перцю чилі і розпушувача для тіста, 1 біла цибулина, 3-4 зубчики часнику, 120 г пшеничного борошна.

Нут замочується в холодній воді мінімум на 10 годин.
Розмоклий турецький горох разом з цибулею і невеликою кількістю води (близько 3 ст. л.) перетворюється в однорідне пюре за допомогою блендера.
У масу додається сіль, подрібнений часник, кінза подрібнена і булгур. Нехай інгредієнти постоять до пом’якшення останнього.
Залишилося всипати до продуктів розпушувач, перець і кумін (розтертий).
Борошно потрібно, щоб тісто вийшло густим і липким. Її кількість можна змінювати, стежачи за станом маси.
З отриманої суміші ліпляться кульки, обсипаються пшеничним борошном і обсмажують у фритюрі.
Подається частування гарячим з хумусом.